Eerste coronavaccin gezet in vaccinatiecentrum Park Ter Walle

Vrijdagmiddag 19 februari om 13.30 uur werd in het vaccinatiecentrum Park Ter Walle in Menen de eerste vaccinatieprik gezet. De gelukkige was Severine Cossaert, een zelfstandige thuisverpleegster uit de Moeskroenstraat in Lauwe die haar werkgebied heeft in Bellegem. Het werd een kalme aanloop want maar 100 vaccins lagen te wachten.

Zelfstandige thuisverpleegster Severine Cossaert kreeg als eerste een vaccinatieprik in Park Ter Walle.© WO
Zelfstandige thuisverpleegster Severine Cossaert kreeg als eerste een vaccinatieprik in Park Ter Walle.© WO

“De bedoeling is dat we volgende week donderdag voortgaan met het vaccineren, net als vandaag met één vaccinatielijn. Binnen een tweetal weken schakelen we dan een tandje hoger en nemen we twee vaccinatielijnen in gebruik, tenminste als we de vaccins tijdig binnen krijgen”, zegt Stefaan Fontaine.

“Vanaf juni werken we met vier vaccinatielijnen. Als we de volle capaciteit van ons vaccinatiecentrum kunnen aanwenden, dan kunnen we een 600-tal personen per dag vaccineren”, vertelt verantwoordelijke Henk Wekking.

Uitnodiging

Iedereen die in Groot-Menen of Groot-Wervik woont, zal uitgenodigd worden naar Menen om een vaccinatieprik of -prikken te krijgen. Vaccinaties in Menen zullen toegediend worden op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Men zal opgeroepen worden per brief, sms of e-mail met daarin een code, de datum en het uur van oproep en dit voor alle personen vanaf 18 jaar. Men kan daarna de afspraak bevestigen, weigeren of verplaatsen naar een andere datum en of uur.

Nog vrijwilligers gezocht

Om iedereen de kans te geven langs te gaan, blijft het centrum operationeel tot 20 uur ’s avonds. De parking aan de ingang van het park zal volledig voorbehouden blijven voor wie zich laat vaccineren. Ook in de Zwemkomstraat komt er parking.

Het vaccinatiecentrum kan rekenen op de hulp van een 450-tal vrijwilligers maar voor bepaalde taken zijn er nog vacante plaatsen. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.