Eerste coronabesmetting in WZC ’t Hoge

In woon-zorgcentrum ’t Hoge is er sinds woensdag 8 december een positief geteste bewoner. “Alle nodige maatregelen werden en worden genomen”, stelt directeur Cynthia Bogaert. © AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Woensdagochtend leverde een bewoner van woon-zorgcentrum ’t Hoge een positieve coronatest af. “Voorlopig is alles onder controle. Er is geen reden tot ongerustheid”, reageert de Alveringemse burgemeester Gerard Liefooghe.

Woon-zorgcentrum ’t Hoge heeft gedurende de hele pandemie nog geen positieve bewoners gehad door zeer waakzaam te zijn en steeds kort op de bal te spelen. Positieve geteste medewerkers waren er wel reeds – vooral in deze vierde golf – maar telkens konden zij tijdig naar huis gestuurd worden. Woensdagmorgen testte een bewoner positief na een ziekenhuisopname en ter voorbereiding van een nieuwe ziekenhuisopname. De bewoner vertoeft momenteel in isolatie van de andere bewoners en heeft – dank zij een gelukkig toeval – sinds de besmetting ook geen contact gehad met medebewoners.

Bemoedigend

Ondertussen zijn alle 71 medebewoners en alle medewerkers ook getest. Iedereen leverde een eerste negatieve test af en dat is bemoedigend”, reageert directeur woonzorgcentrum Cynthia Bogaert. “We blijven kort op de bal spelen en zullen iedereen begin volgende week nog een tweede keer testen. We doen dus het nodige en bewoners, familieleden en bezoekers hoeven niet ongerust te zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.