Eén op negen bewoners WZC’s Motena Roeselare testte deze week coronapositief

Bart Wenes ziet perspectief nu de bewoners en medewerkers van WZC's straks als eerste aan bod komen bij vaccinatie. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Bart Wenes ziet perspectief nu de bewoners en medewerkers van WZC's straks als eerste aan bod komen bij vaccinatie. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

In de Roeselaarse woonzorgcentra van zorgbedrijf Motena werden er deze week behoorlijk wat besmettingen vastgesteld onder de bewoners. In totaal 52 op een populatie van om en bij de 450 bewoners. Dat betekent dat sinds deze week nog eens 1 op 9 bewoners naar een aparte cohorte-afdeling werden overbracht. Maar Bart Wenes, voorzitter van Motena klinkt strijdvaardig. “We vechten tegen een onzichtbare tegenstander, maar zullen deze oorlog winnen.”

Ook in WZC De Zilverberg (120 bewoners) is er al een cohorte-afdeling waar de besmette bewoners dus worden afgezonderd van de niet-besmette. Deze week kwamen er daar echter geen besmettingen meer bij. Dat is niet het geval voor Sint-Henricus (18 op 90 bewoners), Ter Berken (18 op 90 bewoners) en De Waterdam (16 op 150 bewoners). Ook daar is telkens een aparte cohorte-afdeling ingericht.

Ook bij de medewerkers is er natuurlijk wat uitval. “Dat zijn medewerkers die zelf besmet zijn of in quarantaine moeten omdat iemand uit hun omgeving besmet is. Voorlopig kunnen we het nog aan met onze mensen, maar het is iedere dag puzzelen natuurlijk. We krijgen ook hulp van de stad en vrijwilligers”, verduidelijkt Bart Wenes.

Perspectief

In de WZC’s van Motena zijn er natuurlijk ook aan corona gelieerde overlijdens. “Telkens uiteraard spijtig voor de familie. Maar het is niet zo dat wij nu een spectaculair aantal overlijdens kennen. Het is een moeilijke periode waar we met zijn allen door moeten.”

Toch ziet de voorzitter licht aan het einde van de tunnel. “Onze bewoners en personeel zullen als eerste aan de beurt komen bij de vaccinatie. Dat biedt toch perspectief.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.