Deerlijkse burgemeester Croes met corona in ziekenhuis

Maandag is het een week geleden dat de moeder van burgemeester Croes overleed aan de gevolgen van corona. Thans ligt hij zelf met COVID-19 in het ziekenhuis. De uitvaart van zijn moeder Jenny, gepland voor dinsdag, wordt uitgesteld.

Deerlijks burgemeester Croes ligt met corona in het ziekenhuis.© foto MVD
Deerlijks burgemeester Croes ligt met corona in het ziekenhuis.© foto MVD

Woensdag begon Croes zich minder goed te voelen. “Ik was zeer moe. Ik bleef maar slapen. Aangezien ik niet meteen andere symptomen had, weet ik mijn moeheid wat aan de emotie rond het overlijden van mijn moeder. Ik liet gisteren de dokter komen. Die dacht wel meteen aan corona en die verwees me naar de spoedafdeling.”

De test wees uit dat het om corona ging. “Ik ben meteen moeten blijven. Ik krijg nu extra zuurstof toegediend en antibiotica. Ik voel me ellendig en versleten, maar de medicatie helpt.” Morgen worden de partner van Croes, zijn vader en oudste dochter getest. Maar zij hebben voorlopig geen symptomen.

Slechte film

De begrafenis van moeder Croes zou dinsdag doorgaan. “Maar dat is uitgesteld. Ik vind het zelf heel belangrijk dat ik afscheid van haar kan nemen. Wij wachten tot ik er bij kan zijn.”

Croes mag geen bezoek ontvangen. “Het lijkt wel een film waarin ik de voorbije dagen ben terecht gekomen. Dat dit er nu nog eens bovenop moest komen.”

(MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.