De Lovie vzw in Poperinge start dinsdag 23 februari met vaccineren

De Lovie in Poperinge.© Laurie Bailliu
De Lovie in Poperinge.© Laurie Bailliu
Redactie KW

Bij De Lovie vzw, een organisatie voor mensen met een verstandelijke handicap in Poperinge, wordt er vanaf dinsdag 23 februari gevaccineerd. De organisatie ontving 935 Pfizer/BioNTech vaccins. “Hier en daar is er nog een geïsoleerde besmetting gerapporteerd, maar deze zijn echt minimaal”, zegt An-Sofie Knockaert van De Lovie vzw.

In totaal telt de Lovie vzw 650 medewerkers en ondersteunt ze ruim 700 mensen met een verstandelijke handicap of andere beperking. De Lovie vzw telt meer dan 25 locaties voor woon- of dagondersteuning verspreid over de Westhoek. Op het woonpark in Poperinge verblijven personen met een handicap verspreid over ongeveer 30 leefgroepen.

Geen nieuwe uitbraken

Eind vorig jaar bereikte het coronavirus een aantal locaties. “Hout vasthouden, maar voorlopig zijn er geen nieuwe uitbraken. Het gaat dus goed. Hier en daar is er een geïsoleerde besmetting gerapporteerd, maar deze zijn echt minimaal”, zegt An-Sofie Knockaert van De Lovie vzw.

De organisatie ontving 935 Pfizer/BioNTech vaccins en vanaf dinsdag wordt er gestart met het vaccineren.

Deze vaccinatie is heel belangrijk voor onze bewoners en onze medewerkers

“Vrijdag 19 februari werden de bewoners en medewerkers in Estrade en regio Ieper al gevaccineerd. Vanaf 23 februari worden alle andere volwassen residentiële bewoners, bewoners die af en toe komen logeren en de medewerkers gevaccineerd. Dit gebeurt op dinsdag, woensdag en donderdag.

Maandag 22 februari zijn er 935 vaccins geleverd voor de vaccinaties op dinsdag, woensdag en donderdag. Samen met de vaccins van vorige week vrijdag, dat waren er 48 in Estrade en 79 in regio Ieper komt dat op 1062”, vertelt An-Sofie.

Ook voor occasionele logees

Alle bewoners die ouder zijn dan 18 jaar en die residentieel in een locatie van De Lovie vzw verblijven of af en toe komen logeren, worden gevaccineerd.

“Ook alle medewerkers van De Lovie vzw, ook zij die niet in de directe zorg werken bijvoorbeeld ondersteunende diensten, administratie … zullen een vaccin krijgen. Inclusief de medewerkers van de jongerenafdeling, de medewerkers van de ambulante dagondersteuning en de stagiairs die de volgende weken actief zijn in onze organisatie.”

Hoop voor de toekomst

Bij De Lovie vzw zijn ze zeer blij dat er kan gevaccineerd worden. “Deze vaccinatie is heel belangrijk voor onze bewoners en onze medewerkers. Het geeft ons hoop om in de toekomst versoepelingen door te voeren en weer veel meer mogelijk te maken”, aldus An-Sofie. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten