Daar is de deur naar de vrijheid: vaccinatiecentrum vertrekt uit sporthal

© (Foto TP)
Redactie KW

In Ieper werd het vaccinatiecentrum na meer dan een half jaar opgebroken in de sporthal. Poperinge volgt binnenkort. Er wordt wel verder geprikt op een nieuwe centrale locatie. In bepaalde gemeenten blijkt de vaccinatiegraad onder scholieren nog vrij laag.

In onze regio zijn grote verschillen in de vaccinatiegraad onder scholieren te onderscheiden tussen gemeenten. In De Panne en Nieuwpoort bijvoorbeeld is nog maar 53 procent gevaccineerd, terwijl Langemark-Poelkapelle al zit aan 91 procent.

Het vaccinatiecentrum in de sporthal in Ieper werd woensdagavond afgebroken voor de geplande verhuis naar AC Auris, het administratief stadhuis van Ieper. Twee dagen later worden ook de laatste prikken gezet in het vaccinatiecentrum van Poperinge. Deze twee vaccinatiecentra van Eerstelijnszone Westhoek versmelten in Auris dus tot één vaccinatiecentrum in de oude lokalen van de verpleegopleiding Vives. De eerstvolgende vaccins worden daar toegediend vanaf 7 september en gaan minimaal door tot 15 oktober.

Eerste prik nog tot 18 september

“In de leeftijdsgroep van 12 tot en met 15 werd 68 procent volledig gevaccineerd en kreeg 87 procent minimum 1 dosis. In de leeftijdsgroep van 16 tot en met 17 werd 85 procent volledig gevaccineerd en kreeg 91 procent minimum 1 dosis”, aldus Sarah Bouton, programmamanager van de vaccinatiecentra in Eerstelijnszone Westhoek. “Wie ouder is dan 12, heeft nog tijd tot 18 september voor de eerste prik.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier