Coronacijfers stijgen exponentieel in Bredene, gemeentebestuur neemt maatregelen

© gf
© gf
Redactie KW

De voorbije dagen werden in vier Bredense scholen tal van nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Het gemeentebestuur wil vermijden dat de situatie oncontroleerbaar wordt en neemt drastische maatregelen. Alle maatregelen gaan in op woensdag 5 mei en lopen tot en met woensdag 12 mei.

De vrije basisschool Dorpslinde nam deze week zelf de beslissing om de school tot en met vrijdag 7 mei te sluiten omdat er heel wat besmettingen werden vastgesteld. De vestiging van GO-school De Zandlopertjes aan het Centrumplein heeft dan weer de kleuterafdeling tot en met vrijdag 14 mei gesloten door een uitbraak.

“Maar we vernemen dat ook in twee andere scholen weliswaar beperkte, geïsoleerde gevallen van besmettingen onder kinderen zijn vastgesteld”, geeft eerste schepen Erwin Feys (Vooruit) aan.

Stijging van 60 procent

“En dat vertaalt zich ook in de cijfers: met een stijging van 60 % is het aantal positieve coronagevallen het voorbije weekend in Bredene exponentieel gegroeid.”

43 % van de positieve gevallen situeert zich onder wie jonger is dan 20 jaar

“Omdat we vaststellen dat de meeste besmettingen zich voordoen bij de jongeren en kinderen wil het gemeentebestuur tijdig ingrijpen om een verdere escalatie van de besmettingen bij jongeren te voorkomen. 43 % van de positieve gevallen situeert zich immers onder wie jonger is dan 20 jaar.”

Sportcentrum en zwembad gesloten

Vanaf woensdag 5 mei worden alle sportclubs en jeugdverenigingen gevraagd om hun werking op te schorten tot en met woensdag 12 mei. Het sportcentrum en zwembad worden ook gesloten tot en met woensdag 12 mei net als de kunstacademie en het gemeenschapscentrum ‘Hubert Beuselinck’.

De BKO (buitenschoolse kinderopvang) blijft wel open. “We raden ouders echter af om hun kinderen naar de BKO te brengen. Enkel als het echt niet anders kan, kunnen ze gebruik maken van de gemeentelijke opvang. We willen ouders tot slot oproepen hun kinderen zoveel als mogelijk thuis te houden”, besluit schepen Feys. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.