Coronacijfers in Knokke-Heist blijven stijgen, dus verbiedt burgemeester alle binnenactiviteiten

© (Foto Pixabay)
Redactie KW

Alle georganiseerde cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten die binnen plaatsvinden in Knokke-Heist worden tot eind deze maand verboden voor iedereen ouder dan 13 jaar. Dat heeft burgemeester Piet De Groote (GBL) beslist.

Het aantal coronabesmettingen in de kustgemeente blijft fors stijgen. “Nu ook de afdeling intensieve zorgen in het AZ Zeno vol ligt en de reguliere zorgt ernstig in gevaar komt, moeten we maatregelen nemen om het aantal besmettingen terug te dringen”, zegt Piet De Groote. Ook privé-initiatieven worden afgeraden.

Het aantal besmettingen in Knokke-Heist steeg deze week naar 122 nieuwe gevallen. In vergelijking met twee weken geleden is dat bijna een viervoudiging. Daarom neemt het gemeentebestuur nu verschillende maatregelen.

“Heel wat besmettingen in de gemeente kunnen we terugleiden tot binnenactiviteiten in groep. We voelen ons dus genoodzaakt om bovenop de geldende coronaregels, tijdelijk extra maatregelen te nemen. We willen daarmee absoluut vermijden dat mensen ook met andere klachten of aandoeningen niet meer in ons ziekenhuis terecht kunnen.” Uit de besmettingscijfers blijkt dat de meeste besmettingen voorkomen bij ouderen. Daarom is er bewust gekozen om de maatregel maar te laten ingaan voor personen vanaf 13 jaar”, aldus de burgemeester. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.