Coronacijfers AZ Delta blijven stabiel; maar ondertussen ook al 92 procent van de medewerkers gevaccineerd

© BELGA
© BELGA
Wouter Vander Stricht

De coronacijfers bij AZ Delta blijven vrij stabiel. Op woensdagmiddag 10 maart waren er drie patiënten minder dan twee dagen eerder. Maar ondertussen was er ook het goede nieuws dat 92 procent van de medewerkers is gevaccineerd.

Het aantal patiënten is dus opnieuw licht gezakt, maar schommelt nu al 14 dagen rond de 70. Op woensdag 10 maart waren er kort na de middag exact 70 patiënten opgenomen verdeeld over de campussen Rumbeke 50 (-2), Torhout 13 (-4) en Menen 7 (+3). Er viel de jongste twee dagen ook opnieuw één corona-overlijden te noteren. Dat brengt het totaal op 273 sinds de uitbraak in maart.

Hoge vaccinatiegraad

Ondertussen zijn ook 92 procent van de artsen en medewerkers met een eerste dosis gevaccineerd. Aan de ronde met de tweede dosis is men momenteel bezig. Van de acht procent die het niet kregen, gaat het ook om een aantal mensen die dat om medische redenen (bijvoorbeeld allergie) moesten weigeren. Met die hoge vaccinatiegraad heeft AZ Delta ook opnieuw een grote stap gezet.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten