Corona slaat opnieuw toe in WZC Sint-Medard

© (Foto EF)
Redactie KW

Er is opnieuw een corona-uitbraak in het WZC Sint-Medard in Wijtschate. Tot en met maandag is er geen bezoek toegelaten. Waarnemend burgemeester Bart Vanacker (Gemeentebelangen) wacht nu de resultaten af van de afgenomen testen om nog andere maatregelen te nemen. “Er is zeker geen reden tot paniek. Er is bij één persoon corona vastgesteld maar die persoon heeft alvast geen symptomen.”

Eén van de bewoners trok eind deze week voor een onderzoek naar het Jan Yperman ziekenhuis in Ieper. “Zoals het hoort werd de persoon onderworpen aan een test. Die bleek positief te zijn. Nog de dag zelf werden ook alle bewoners van die afdeling getest net als de medewerkers.”

Daags nadien dan werden alle andere bewoners en medewerkers getest. “We wachten nu de resultaten af maar naar ik vernomen heb is er niemand zwaar ziek. Er zijn bij een aantal bewoners wat klachten van smaakverlies of kortademigheid maar deze klachten moeten niet meteen aan het virus gelinkt worden.”

Op dit moment is het gissen hoe de bewoner werd besmet. “Er werken inderdaad jobstudenten in het WZC maar er is op dit moment geen zekerheid of die jongeren het virus binnen brachten.” Over welke variant het gaat is ook nog niet geweten. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier