Cor en Ona sensibiliseren inwoners om zich te laten vaccineren

Burgemeester Francis Benoit bracht ondertussen al een boek uit over de coronaverhalen van Cor en Ona.© Christophe De Muynck
Burgemeester Francis Benoit bracht ondertussen al een boek uit over de coronaverhalen van Cor en Ona.© Christophe De Muynck
Redactie KW

Onder de slogan “Twijfel Je? Spreek erover met jouw huisarts of thuisverpleegkundige” is sinds vandaag de gemeente Kuurne van start gegaan om zijn inwoners te sensibiliseren om zich te laten vaccineren.

1200 postkaarten in de diverse wachtplaatsen van huisartsen, apothekers, zorgverpleegkundigen, mutualiteiten, de bibliotheek, het sociaal huis en het gemeentehuis moeten de campagne alvast mee gaan ondersteunen. Daarnaast zet de gemeente ook in op sociale media om haar bewoners over de streep te trekken. Ambassadeur van de campagne is burgemeester Francis Benoit.

“De figuurtjes Cor en Ona zijn ondertussen een begrip geworden in Kuurne en ver daarbuiten”, vertelt Francis Benoit. “Daarom wenden we ook hen aan om onze inwoners te sensibiliseren. De twee figuurtjes zijn ondertussen symbolisch lokale figuren geworden, die corona positief benaderen.”

De campagne gaat van start nu op het moment dat Vaxpo in volle testfase is. Wanneer Vaxpo operationeel is, zal centraal vanuit Kortrijk/Kuurne/Harelbeke worden bepaald. “We hebben een sterke samenwerking met heel wat actoren in de gezondheidszorg en thuiszorg”, vult Bram Deloof, schepen van Sociale Zaken nog aan. “Vanuit het sociaal huis willen we mensen via ons netwerk sensibiliseren. Als we opnieuw een leefbare samenleving willen en perspectief voor allen, hebben we er alle belang bij om hier positief aan mee te werken”, besluit de schepen.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.