https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Chiropractor wil Ieperlingen meer aan het bewegen brengen met eigen parcours

Schepen Patrick Benoot en de organisatoren aan de start van Ieper Beweegt.© EF
Schepen Patrick Benoot en de organisatoren aan de start van Ieper Beweegt.© EF
Redactie KW

Met ‘Ieper Beweegt’ wil chiropractor Michaël Schotte stadsgenoten aanzetten om nu, na onze winterslaap en tijdens de coronapandemie, letterlijk Ieper op de kaart te zetten. Hiervoor stippelde hij een parcours van acht kilometer uit dat mooi de letters van Ieper vormt op ons stadsplan. Dat parcours kan je vandaag al wandelend of al lopend gratis afleggen tot en met 24 april.

Met deze streetrun wil chiropractor Michaël Schotte iets doen aan een vaststelling die hij doet vanuit zijn praktijk Designed To Move. “Ik merk dat toch 70 procent van mijn patiënten last heeft van corona, moe is en ook overtollige kilo’s meesleept. Daarom wil ik hen aanzetten om te bewegen, want dat helpt echt. Wie als volwassene aan een hartslag van ‘180 min uw leeftijd’ (voor mij dus 180 – 52 = 128, red.) gaat wandelen of fietsen, verbrandt wel degelijk vet en zo kun je effectief vermageren. Het parcours dat ik uitgestippeld heb, vormt de letters Ieper op de kaart. Het begint op het scholierenpad achter Delhaize en loopt tot aan het kruispunt van de Kerselaar en de Hovelandlaan. Ook voor mij was dit een verrassende buurt om te wandelen.”

Om ook de fans van sociale media uit hun zetel te krijgen, stelt Michaël het volgende voor: “Je kunt de Strava-app gratis downloaden om je wandeling op te nemen en deze dan op je Facebookpagina te posten met de hashtags #ieper, #sportieper, #ieperbeweegt. Er zijn nu al 333 likes van die Facebookpagina en ik hoop op een veelvoud aan wandelaars en lopers.”

Sportief vaccin

Het hele parcours is uitgepijld voor wie geen fan is van die sociale media en apps. “We zullen de pijltjes bijna dagelijks controleren zodat je niet verloren loopt. We vinden dat een kleine moeite om Ieper in beweging te krijgen. Het zal trouwens bijna onmogelijk zijn om de pijltjes om te draaien”, vertelt Michaël’s medewerker Milan Mestdag.

Schepen van Sport Patrick Benoot (Open Ieper) zet graag zijn schouders onder dit project. “Zelf ga ik twee keer per week een uurtje zwemmen en probeer wekelijks een wandeling te maken van vijf tot acht kilometer. Dit parcours is me dus op het lijf geschreven.”

Michaël doet net iets meer. “Ik wandel gemiddeld één keer per week tussen de tien en twintig kilometer, maar ga zeker twee keer acht tot twaalf kilometer lopen. Ook ik heb ervaren dat hoe meer je beweegt, hoe gelukkiger je wordt. Daarom wil ik mensen aanmoedigen om actief te worden. Het is zeker niet de bedoeling om van ‘Ieper Beweegt’ een race tegen de klok te maken. Ik zie het als een sportief vaccin om je fysiek te wapenen tegen corona en andere kwalen. Het is vrij en direct beschikbaar voor iedereen.”

(DS)

Het parcours ‘Ieper Beweegt’ kun je downloaden via www.routeyou.com of je kunt het ook rechtstreeks doen via QR-code aan de start.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten