https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Burgemeesters regio Brugge roepen op maatregelen te volgen na stijging ziekenhuisopnames

In het AZ Sint-Jan liggen momenteel 92 coronapatiënten.©James Arthur Photography Belga
In het AZ Sint-Jan liggen momenteel 92 coronapatiënten.©James Arthur Photography Belga
Bron: Belga

De burgemeesters van Brugge, Beernem, Damme, Oostkamp, Zedelgem en Jabbeke hebben dinsdag een gezamenlijke oproep gelanceerd aan de bevolking om zich strikt aan de coronamaatregelen te houden. De oproep komt er omdat de lokale ziekenhuizen sterk onder druk staan door het hoge aantal patiënten met covid-19.

Sinds enkele dagen is een stabilisatie te zien in de nationale coronacijfers, maar in de Brugse ziekenhuizen stijgt het aantal opgenomen coronapatiënten. Het AZ Sint-Jan telt momenteel 92 coronapatiënten van wie er 22 op intensieve zorgen liggen. In AZ Sint-Lucas liggen 22 coronapatiënten, van wie drie op intensieve zorgen. “Waar in de maand november de cijfers nog hoog waren door overname van patiënten uit andere regio’s, zien we nu vooral lokale patiënten opgenomen worden”, zegt medisch directeur van AZ Sint-Lucas Dirk Bernard.

Door de zorgwekkende trend, roepen verschillende burgemeesters in de regio samen op om de regels strikt te volgen. “Om het virus te verslaan, is het absoluut noodzakelijk om de zes gouden regels te respecteren”, klinkt het bij de burgemeesters Dirk De fauw van Brugge, Jos Sypré van Beernem, Joachim Coens van Damme, Jan de Keyser van Oostkamp, Annick Vermeulen van Zedelgem en Daniël Vanhessche van Jabbeke. “We willen zo snel mogelijk het aantal patiënten in de ziekenhuizen reduceren. We vragen de bevolking uitdrukkelijk om solidair te zijn door de regels strikt na te leven.”

Daarnaast vragen de burgemeesters uitdrukkelijk om alleen naar het ziekenhuis te komen. “Het begeleiden van personen is enkel toegelaten voor wie zich niet alleen kan of mag verplaatsen. Ook bezoek wordt momenteel afgeraden en slechts beperkt toegelaten.”

Verder vragen ze om ook tijdens de feestdagen de regels te volgen. “Uit de contactopsporing blijkt immers dat ongeveer de helft van de gekende besmettingen plaatsvindt in familiale kring. Afspreken en feestvieren met (groot)ouders, broers, zussen, schoonfamilie, maar ook met vrienden en kennissen is in deze tijden geen goed idee”, aldus de burgemeesters.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten