Burgemeester verlengt verbod op bezoek in de Diksmuidse woonzorgcentra

Burgemeester Lies Laridon verlengt het burgemeestersbesluit waarin bezoek aan de Diksmuidse woonzorgcentra verboden is. Het huidige besluit loopt zondag af. Opmerkelijk is dat de einddatum voor een verbod op bezoek nu wel duidelijker vastligt en verschillend is voor de twee Diksmuidse woonzorgcentra.

Het stadsbestuur beseft dat een verbod voor bezoek erg hard is.” Zowel wzc Zilvervogel in Woumen als wzc Yserheem in Diksmuide zitten middenin de vaccinatieperiode”, verduidelijkt de burgemeester. ”Het verbod houdt hier rekening mee. Om de kansen op besmettingen zo minimaal mogelijk te houden is een verlenging van het verbod noodzakelijk. Het burgemeestersbesluit treedt in werking op 1 februari.

We volgen het principe om het verbod te laten gelden tot en met 7 dagen na de toediening van het tweede coronavaccin. Voor wzc Zilvervogel is dat tot en met 11 februari, voor wzc Yserheem tot en met 23 februari. De woonzorgcentra informeren hun bewoners en familieleden over deze maatregel. Dit besluit is genomen in overleg met de directies en artsen verbonden aan de twee woonzorgcentra in onze stad.

In wzc Zilvervogel werd op ogenblik van het uitvaardigen van het eerste besluit enkel nog maar de eerste vaccinatie toegediend en in wzc Yserheem stond de eerste vaccinatie gepland op 25 januari. Intussen werd in het wzc Yserheem de eerste vaccinatie toegediend op 26 januari. De tweede vaccinatie gebeurt in wzc Zilvervogel op 4 februari en in wzc Yserheem op 16 februari.

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.