Bewoner van woonzorgcentrum Elckerlyc besmet met coronavirus

In woonzorgcentrum Elckerlyc in Wevelgem werd een eerste bewoner positief getest op het coronavirus.© foto SLW
In woonzorgcentrum Elckerlyc in Wevelgem werd een eerste bewoner positief getest op het coronavirus.© foto SLW
Redactie KW

Ondanks alle pogingen om virusvrij te blijven, werd het woonzorgcentrum Elckerlyc zaterdag 26 december geconfronteerd met een bewoner die besmet werd met COVID-19.

De besmetting deed zich voor bij een bewoner van de afdeling Zuiderhuis. De bewoner in kwestie werd besmet bij een ziekenhuisopname. “Uit voorzorg worden steeds alle nieuwe opnames en bewoners die terugkomen na een ziekenhuisopname getest op het coronavirus en kunnen ze pas in Elckerlyc binnen bij een negatief testresultaat”, zegt directeur Sofie Desmet.

“Bovendien blijft de bewoner sowieso nog zeven dagen in kamerisolatie. Bij de bewoner in kwestie was dat eveneens het geval. De persoon kan immers pas enkele dagen nadat de besmetting plaatsvond, positief testen. De bewoner krijgt nu de nodige verzorging op zijn kamer. Wij nemen nu de nodige maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Alle bewoners en personeel zullen een eerste maal getest worden op maandag 28 december. De directie plant onmiddellijk al een tweede test voor iedereen op zaterdag 2 januari. Familieleden en bezoekers zullen telefonisch op de hoogte worden gehouden.

Maximale isolatie

Nu de voorziening als eerste in Groot Wevelgem met een besmetting te maken krijgt, heeft men er alles aan gedaan om het personeel en de bewoners van de afdeling Zuiderhuis maximaal te isoleren. Alle bewoners moeten voorlopig op hun kamer blijven en kunnen tot nader order ook geen bezoek meer ontvangen.

Voor de afdeling Noordhuis kan de vaste kamerbezoeker nog op kamerbezoek komen, maar kunnen andere bezoekers geen bezoek meer brengen in de polyvalente zaal.

Door de corona-uitbraak heeft het woonzorgcentrum zijn wandeling naar het magische park ook moeten afgelasten.

(AV/Foto SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.