https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Basisschool ’t Klein College in Oostende sluit de deuren na reeks besmettingen bij leerkrachten

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Basisschool ’t Klein College in de Aartshertoginnestraat in Oostende sluit de deuren op aanraden van het CLB. “Uit voorzorg”, klinkt het bij de schooldirectie. Heel wat leerkrachten raakten er besmet met het coronavirus. Daarnaast raakte minstens een leerling besmet.

De beslissing kwam er na overleg met de directie, het CLB en het Agentschap Zorg & Gezondheid. De school sluit de deuren omwille van overmacht. “Vorige week vrijdag kregen we de melding dat een leerling van het zesde leerjaar positief getest werd”, zegt directeur Gerda Colpaert. “Vlak daarna kregen we de melding dat ook de leerkracht positief getest werd. Daarop hebben wij onmiddellijk beslist om het zesde leerjaar in quarantaine te plaatsen.”

Donderdag was er naar verluidt een vergadering tussen de leerkrachten. Omwille van de positieve test van een van hen werd door de directie beslist om alle leerkrachten die op die vergadering aanwezig waren te testen. “Daar kwamen geen positieve testen uit”, vervolgt de directeur. “Later in de week kregen we van verschillende leerkrachten de melding dat ze toch positief waren getest. Daarop viel de beslissing om de school te sluiten wegens overmacht.”

De school besluit nu om alle leerkrachten aan een test te onderwerpen. In afwachting van de resultaten blijft iedereen in quarantaine. Ook de leerlingen van de leerkrachten die positief testen krijgen een code om zich te laten testen. “Wij hielden alles al redelijk gescheiden waar we konden. We gaan, eens we de school terug mogen openen, sowieso strengere maatregelen toepassen of deze die door de overheid worden opgelegd”, aldus de directeur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.