AZ Sint-Lucas zet personeel aan om naar werk te fietsen

Al 35 procent van het aantal personeelsleden van AZ Sint-Lucas komt met de fiets naar het ziekenhuis. © SR
Redactie KW

De stad Brugge heeft een oproep gelanceerd om bedrijven te laten instappen in het project Bike to Work. Met het komende WK in Brugge in september willen ze heel wat mensen betrekken. Al twaalf bedrijven zullen hun werknemers aansporen om naar het werk te fietsen.

“Naar het werk fietsen zorgt voor minder tijdverlies in het verkeer, meer vrije parkeerplaatsen en een beter milieu”, zegt schepen voor Sport, Franky Demon. Hij is tevreden dat nu al 30 procent van de Bruggelingen met de fiets naar het werk gaat. In de toekomst wil hij er nog meer op de fiets zien.

Bikecoins

In het AZ Sint-Lucas, een van de deelnemers aan Bike to Work, laat personeelsdirecteur Nele Vervaecke weten dat al 35 procent van het aantal personeelsleden met de fiets naar het ziekenhuis in Assebroek komt. Het gaat om 468 personeelsleden op een totaal van 1368 werknemers.

“We willen dat aantal nog doen stijgen, zeker met de geplande werken voor de bouw van een nieuw logistiek gebouw voor de huidige gebouwen.” De werknemers kunnen rekenen op bike coins van de Fietsersbond waarmee ze belangrijke kortingen kunnen krijgen bij de aankoop van een nieuwe fiets. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.