AZ Delta Roeselare-Menen-Torhout voor het eerst sinds 8 september 2020 coronavrij

© BELGA
© BELGA
Wouter Vander Stricht

In november piekten de coronacijfers van AZ Delta Roeselare-Menen-Torhout tot boven de 200. Op donderdag 1 juli kon men nu het goede nieuws brengen dat AZ Delta coronavrij is. Begin deze week lagen er nog twee patiënten .

Eerder konden enkele West-Vlaamse ziekenhuis zich al coronavrij verklaren, nu is het de beurt aan AZ Delta. Het werkingsgebied van AZ Delta is natuurlijk erg uitgebreid met campussen in Roeselare en Rumbeke, Torhout en Menen. Op de diverse campussen werden covidafdelingen geopend, maar de patiënten die intensieve zorgen nodig hadden werden in de mate van het mogelijke gecentraliseerd op de (nieuwe) hoofdcampus in Rumbeke.

In totaal vielen er ook 330 overlijdens te betreuren. In de eerste golf (maart tot september 2020) werden er 78 sterfgevallen genoteerd, in de tweede en derde golf – dus sinds september 2020 tot nu – kwamen er daar nog 252 bij. De tweede en derde golf samen zijn dus meer dan drie keer dodelijker gebleken dan de eerste. In november bleek dat tweede golf al dubbel zo dodelijk dan de eerste.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.