Ardooie scherpt coronamaatregelen aan

Ardooie verstrengt de coronamaatregelen.© Google Street View
Ardooie verstrengt de coronamaatregelen.© Google Street View
Redactie KW

Naar de verschillende gemeentediensten gaan kan voortaan alleen nog op afspraak in Ardooie. “Een extra maatregel om het corona buiten onze gemeente te houden”, zegt burgemeester Karlos Callens. “Kampen in een organisatie van de gemeente tijdens de paasvakantie hebben wel plaats”, voegt jeugdschepen Véronique Buyck daar aan toe.

Omdat de coronabesmettingen in ons land toenemen, voert het gemeentebestuur van Ardooie extra veiligheidsmaatregelen in. De gemeenteraad van afgelopen maandag werd verplaatst naar maandag 26 april. En nu kan je tot nader order alleen nog naar de gemeentediensten gaan als je vooraf een afspraak maakt.

“Verschillende andere lokale besturen werken al langer op afspraak”, zegt burgemeester Karlos Callens (Groep 82). “Ardooie deed dat nog niet omdat het gemeentehuis ruime openingsuren heeft. Het voorbije jaar merkten we echter duidelijk dat er minder passage was aan de balies. Er waren zelden wachtrijen. We weten ook wel dat een afspraak maken voor sommige mensen misschien een drempel kan vormen, maar toch moeten we er als gemeentebestuur echt alles aan doen om de fysieke contacten te beperken.”

Kampen

De maatregel ging op maandag 29 maart in. Hoe lang die zal duren is nog niet bepaald. Een afspraak maken kunnen de burgers via 051 74 40 40, info@ardooie.be of rechtstreeks bij de betrokken dienst.

De kampen georganiseerd door het gemeentebestuur hebben wel nog plaats tijdens de paasvakantie. “Het nationaal overlegcomité bepaalde wel dat er maximum 10 deelnemers per bubbel kunnen”, zegt jeugdschepen Véronique Buyck (Groep 82). “Ons kleuter- en kidskamp telt 50 deelnemers, de sportkampen 75. We organiseren die met de nodige veiligheidsmaatregelen, allemaal voor het welzijn van de kinderen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.