Apothekers krijgen opleiding over coronasneltesten

Luc Haelemeersch van Altrio staat klaar om te beginnen met een praktische opleiding. Hij wordt geflankeerd door een aantal aanwezige apothekers. © foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Vanaf 12 juli mogen alle apothekers zelf sneltesten uitvoeren. De apothekers hadden al wel online de theorie gekregen, een praktische vorming bleef tot nu toe achterwege. Die vond donderdag plaats in Eernegem.

De praktische opleiding werd donderdag gegeven door Altrio, een vereniging van zelfstandige thuisverplegers, in samenwerking met de West-Vlaamse apothekersvereniging.

Een 25-tal apothekers volgden de opleiding in Eernegem. Elders in West-Vlaanderen gingen gelijkaardige initiatieven door.

Administratieve afhandeling

Dokter Melissa De Bliquy stond in Eernegem in voor de medische ondersteuning. Niet alleen het afnemen van de test van de apotheekbezoeker kwam aan bod, ook de administratieve afhandeling werd nog eens uitgelegd.

De uitslag van dergelijke sneltest is ter plaatse beschikbaar na 15 à 20 minuten. Online duurt het wel een uur tot anderhalf uur vooraleer de uitslag van de test beschikbaar is en door de bevolking kan gebuikt worden als bewijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier