Afdeling in wzc Sint-Jozef in quarantaine na corona-uitbraak

© GF
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In het rusthuis in Sint-Michiels is een volledige afdeling in quarantaine geplaatst na een corona-uitbraak. “Het gaat om 11 personen die positief testten op corona”, zegt algemeen directeur Brecht Verhaeghe.

In het woon-zorgcentrum Sint-Jozef in Sint-Michiels (Brugge) is een afdeling in quarantaine geplaatst na een nieuwe uitbraak van corona. De bewoners van de afdeling worden afgezonderd van de rest van de bewoners om het risico op verdere besmettingen te voorkomen.

“Op een van onze zeven afdelingen werd vastgesteld dat een bewoner verkoudheidsverschijnselen had en daarom werd die persoon getest”, zegt algemeen directeur Brecht Verhaeghe. “We hebben dan ook alle andere personen op de afdeling getest en daaruit bleek dat er van de 32 bewoners op de afdeling er elf positief waren.”

Bezoek mogelijk

Het woon-zorgcentrum Sint-Jozef telt in totaal 198 bewoners. In de getroffen afdeling verblijven uitsluitend personen met dementie. “Binnen de afdeling mogen de bewoners zich vrij bewegen, maar ze kunnen niet meer deelnemen aan overkoepelende activiteiten, waarbij ze in contact zouden kunnen komen met bewoners uit andere afdelingen”, gaat de directeur verder. “Misvieringen en kappersbezoek zijn bijvoorbeeld niet meer mogelijk. Onze medewerkers die op de afdeling komen, dragen een FFP2-masker, handschoenen en een schort en ontsmetten alles grondig bij het verlaten van de afdeling. Familieleden van bewoners mogen nog op bezoek komen, maar ze moeten dan uiteraard wel afstand houden en ook masker, handschoenen en schort dragen.”

“De afzondering geldt, conform de richtlijnen van agentschap zorg en gezondheid, voor een periode van tien dagen. Die periode is vorige week zondag aangevangen. Dus begin volgende week gaan we opnieuw testen, dus ook diegenen die niet besmet waren op de afdeling, en als dan blijkt dat er nog besmettingen aan het licht komen, zal de afzondering verlengd worden. Geruststellend is wel dat er geen enkele van de besmette bewoners echt zwaar ziek is. Het zijn bij iedereen milde symptomen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier