Aantal overlijdens loopt op na corona-uitbraak in De Groene Verte

Burgemeester Joris Hindryckx en directeur Jurgen Duyck van De Groene Verte: “Er zijn intussen helaas al 7 bewoners overleden.”© ACK
Burgemeester Joris Hindryckx en directeur Jurgen Duyck van De Groene Verte: “Er zijn intussen helaas al 7 bewoners overleden.”© ACK
Redactie KW

Op vandaag, dinsdag 19 januari, zijn er in het woon-zorgcentrum De Groene Verte in Merkem al zeven overlijdens te betreuren. Heel triest ook voor de familie, die weliswaar afscheid mag komen nemen maar toch al een hele tijd niet meer bij hun geliefde op bezoek kon. “Alle bewoners die tot nu nog negatief waren, worden op donderdag 20 januari getest”, geeft algemeen directeur Jurgen Duyck nog mee. “Pas daarna zullen we zicht hebben op eventuele bijkomende besmettingen.”

Bij De Vleugels, een voorziening voor mensen met een beperking in Klerken, is er bij het personeel één besmetting bijgekomen. “Gisteren zijn vier van de bewoners die thuis waren, teruggekomen. Zij werden onmiddellijk getest. We hebben zo’n 60 testen afgenomen. Het merendeel van de resultaten kennen we al. Er is een extra besmetting vastgesteld, bij iemand die hier naar de dagbesteding komt.”

“Vrijdag was die persoon bij de dagbesteding en zondag vertoonde hij symptomen. Na een test bleek dat hij positief was en kregen we de melding dat alle personeel die op vrijdag in de dagbesteding aanwezig was meteen naar huis moest en getest moest worden. Ook alle andere personen die op vrijdag in de dagbesteding waren, worden verwittigd en moeten getest worden”, vertelt Frank De Smet, stafmedewerker communicatie en branding bijj De Vleugels.

Bubbels

“Gelukkig werken we in onze voorziening in bubbels zodat de besmetting binnen dezelfde cluster blijft. De dagbesteding voor de mensen die inwonen, zou deze week, samen met de paramedische diensten, normaal opnieuw opstarten maar dat wordt nu uiteraard on hold gezet.”

Volgens burgemeester Joris Hindryckx zijn er in de gemeente Houthulst geen extra besmettingen vastgesteld op drie personen in wzc De Groene Verte na. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.