Aantal coronabesmettingen blijft stijgen in wzc Ter Linden Veurne

In woon-zorgcentrum Ter Linden Veurne wordt het nieuwe jaar helaas niet met positief nieuws ingezet. Het aantal coronabesmettingen is er deze week zelfs nog aanzienlijk gestegen en er is opnieuw een bewoner overleden.

Wzc Ter Linden kampt momenteel met een zware corona-uitbraak.© MVO
Wzc Ter Linden kampt momenteel met een zware corona-uitbraak.© MVO

66 besmette bewoners en 37 besmette medewerkers, dat is het recentste resultaat van de corona-uitbraak in woon-zorgcentrum Ter Linden. Sinds de communicatie van vorige week is dat dus een flinke stijging. De snelle verspreiding binnen de drie residenties bewijst dat het coronavirus een gevaarlijk beestje is.

“De cohortewerking werd uitgebreid naar de drie residenties van hetzelfde gebouw en nog aangescherpt om de verspreiding van het virus naar het andere gebouw te vermijden”, verklaart algemeen directeur Delphine Lemahieu. “Het voorbije weekend is opnieuw een bewoner overleden aan het virus. Ons medeleven gaat uit naar de familie en kennissen van het slachtoffer.”

Bezoek blijft verboden. Wel is er direct contact met de contactpersonen van de bewoners. De directie vraagt aan familieleden om telefonisch contact in de namiddag te laten verlopen, zodat medewerkers in de voormiddag voldoende tijd hebben om de bewoners te verzorgen. Het woon-zorgcentrum voorziet ook in videocontact via Skype, zodat bewoners en familieleden elkaar kunnen zien en spreken.

Dringend nood aan extra medewerkers

Doordat er zoveel medewerkers besmet zijn, doet het woon-zorgcentrum een dringende oproep naar personen met een achtergrond in de zorg om het team in de niet-covidafdeling te komen versterken. Het woon-zorgcentrum Ter Linden wil de kwalitatieve zorg naar zijn bewoners toe blijven verderzetten en zoekt daarom snel verpleeg- en zorgkundigen. Wie Ter Linden wil ondersteunen, mag zich richten tot delphine.lemahieu@veurne.be of 058 33 23 30.

Guido Hoste, schepen van Welzijn: “De medewerkers plooien zich dubbel om tegen dit kwade beest te vechten. Ze zetten alles op alles om de bewoners bij te staan, hen te verzorgen, er te zijn voor hen. Ik beschouw hen als moderne heiligen. Ze doen een titanenwerk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.