https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

91 procent Vlaamse 12-plussers heeft minstens eerste coronaprik gekregen

© BELGA
Redactie KW

Meer dan negen op de tien Vlamingen ouder dan twaalf jaar hebben al minstens een eerste coronaprik gekregen. Dat maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vrijdag bekend op het wekelijks persmoment. De categorie twaalfplussers zal vanaf volgende week ook opgenomen worden op de website laatjevaccineren.be

Vooralsnog maakte het Agentschap op zijn website het onderscheid tussen alle volwassen Vlamingen, alle 65-plussers en alle Vlamingen. Vanaf volgende week zal op de website dus ook de vaccinatiegraad bij de doelgroep die in aanmerking komt voor een vaccin – alle Vlamingen ouder dan twaalf jaar – uit de statistieken af te leiden vallen.

Tot en met 23 september kregen 5.290.290 Vlaamse twaalfplussers minstens een eerste dosis van een coronavaccin, goed voor een vaccinatiegraad van 91,17 procent. Het leeuwendeel daarvan, 5.194.059 Vlamingen (89,51 procent), is reeds volledig ingeënt, nog eens 96.231 twaalfplussers (1,66 procent) moeten nog een tweede prik krijgen. Bij de totale bevolking staan de tellers ondertussen op 78,56 procent die volledig is ingeënt. Daar wacht nog 1,56 procent op een tweede prik.

Derde prik

Vanaf 5 oktober zullen ook de eerste leveringen voor de derde prik in de Vlaamse woon-zorgcentra plaatsvinden. Daags nadien, op 6 oktober, zullen daar dan de eerste derde prikken worden toegediend.

Deze week werden overigens al 34.167 derde prikken toegediend aan personen met een verminderde immuniteit. In de week van 27 september komen er daar nog eens 70.784 derde prikken bij, naast 31.018 eerste en tweede prikken. De week nadien gaat het om 51.267 coronaspuiten, waaronder 38.469 extra prikken

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.