71 kleuters van kinderopvang De Boomgaard in Hooglede in quarantaine

Heel wat kindjes van buitenschoolse kinderopvang De Boomgaard moeten in quarantaine.© JT
Heel wat kindjes van buitenschoolse kinderopvang De Boomgaard moeten in quarantaine.© JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

71 kleuters van de buitenschoolse kinderopvang De Boomgaard in Hooglede zijn preventief in quarantaine geplaatst na een positieve test bij een kinderbegeleidster. Ook in twee scholen op de gemeente was er contact met de begeleidster, ook daar moeten kleuters en leerkrachten in quarantaine. Het gaat om De Zonnebloem en De Mozaïek.

“Wegens een positieve test bij een kinderbegeleidster werd in samenspraak met agentschap Opgroeien beslist om de kinderen die contact hadden met de begeleidster preventief zeven dagen na het moment van contact in quarantaine te laten,” verduidelijkt Schepen van Kinderopvang Julie Misplon (Allen 8830). “Donderdagmiddag werden we op de hoogte gebracht en na advies werden meteen alle betrokken ouders van deze kinderen opgebeld. De begeleidster volgde altijd alle voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van een mondmasker.”

Boomgaard blijft open

“Het betreft enkel kleuters in de Boomgaard Hooglede die contact hadden met de begeleidster. Deze kleuters dienen zich zeker te testen op dag zeven na het contact, en bij een negatieve test kunnen ze uit quarantaine. De Boomgaard Hooglede blijft wel open voor alle lagere schoolkinderen en voor kleuters die geen hoogrisicocontact zijn, en dus geen contact hadden met de begeleidster.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.