40-plussers kunnen zich vanaf nu aanmelden op reservelijst vaccinatiecentrum Furnevent

Vaccinatiecentrum Furnevent© MVO
Vaccinatiecentrum Furnevent© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De reservelijsten van het vaccinatiecentrum Furnevent in Veurne zijn vanaf nu open voor iedereen die geboren is in 1981 of vroeger. Dit geldt wel enkel voor inwoners van de gemeentes Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort of Veurne die onder de eerstelijnszone Westkust&Polder vallen.

Om de vrije plaatsen op te vullen wanneer mensen op het laatste nippertje hun reservering voor vaccinatie annuleren of niet komen opdagen, legt het vaccinatiecentrum een reservelijst aan.

Mensen die zich hebben aangemeld op deze reservelijst kunnen in dat geval een telefoontje krijgen om naar het vaccinatiecentrum te komen om ingeënt te worden.

Iedereen die ouder is dan 40 kan zich op deze reservelijst inschrijven, maar moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

– geboren zijn in 1981 of vroeger.

– officieel ingeschreven zijn in het bevolkingsregister van Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort of Veurne.

– nog geen uitnodiging van de overheid gekregen hebben voor de vaccinatie.

Nog geen uitnodiging? Geen paniek!

Wanneer er vrije plaatsen zijn, zal het vaccinatiecentrum mensen van de reservelijst opbellen om diezelfde dag of de dag erna naar het vaccinatiecentrum te komen. Dat gebeurt op basis van de normale prioriteiten die door de overheid werden vastgelegd.

65-plussers die nog geen uitnodiging kregen voor het vaccinatiecentrum hoeven niet te panikeren. De uitnodiging komt er zeker aan. Het vaccinatiecentrum Furnevent blijft werken volgens het geboortejaar (van oud naar jong) en ook op de reservelijst worden de oudste mensen eerst opgebeld. Je kan je online opgeven voor de reservelijst.

Bij de volgende gemeenten kan het ook via deze rechtstreekse link:

www.koksijde.be/reservelijst-40plus

www.depanne.be/reservelijst-40plus

www.veurne.be/reservelijst-40plus

www.nieuwpoort.be/reservelijst-40plus

www.alveringem.be/nieuws/reservelijst-40plus

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.