Update
41 mensen besmet met Zuid-Afrikaanse variant in wzc Westduin in Westende

Het woon-zorgcentrum Westduin in Westende kampt momenteel met een grote uitbraak van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Er zijn in Westduin, dat deel uitmaakt van de Armonea Groep, intussen 38 van de 145 bewoners besmet, zo laat de directie dinsdag 1 februari weten. Vier van hen verblijven in het ziekenhuis. Er zijn ook drie van de 104 medewerkers besmet. Het merendeel van de bewoners zijn evenwel niet ernstig ziek.

Het Westendse woon-zorgcentrum Westduin kent momenteel een grote uitbraak met de Zuid-Afrikaanse coronavariant.© LC
Het Westendse woon-zorgcentrum Westduin kent momenteel een grote uitbraak met de Zuid-Afrikaanse coronavariant.© LC

Alle positief geteste bewoners werden overgebracht naar een aparte covidvleugel van het woon-zorgcentrum. Westduin probeert de besmettingen in te dijken door positieve gevallen zo snel mogelijk af te zonderen. Bewoners en personeel worden de komende dagen ook geregeld getest om de evolutie van de besmettingen goed op te volgen.

Het is voorlopig nog gissen naar de oorzaak van de uitbraak want burgemeester Jean-Marie Dedecker en de directie kondigden vorige week, naar aanleiding van de uitbraak in Merkem, de meest strikte beschermingsmaatregelen af om de tweede vaccinatieronde te vrijwaren. Deze zal nu gebeuren met de nodige vertraging.

Er wordt onderzocht hoe het virus, ondanks de strenge maatregelen, toch is binnen geraakt in het woon-zorgcentrum . Begeleidende artsen vermoeden dat coronavariant is binnengeslopen via het Oostendse woon-zorgcentrum Lacourt.

Tweede coronavaccin

In het woon-zorgcentrum Haerlebout in Middelkerke zijn er 34 besmettingen vastgesteld, weliswaar niet met een gemuteerde variant. Ook daar gelden nog steeds heel strenge maatregelen zodat de besmettingen ingedijkt kunnen worden.

In de twee andere woon-zorgcentra in de gemeente, Tara in Wilskerke en de Ril in Middelkerke, zijn voorlopig geen nieuwe besmettingen vastgesteld. De bewoners van deze woon-zorgcentra krijgen binnenkort hun tweede coronavaccin. (PBM/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.