31 nieuwe coronagevallen in Ieperse scholen: “Verschillende klassen in quarantaine geplaatst”

© FB Basisschool GO De Minnetuin
© FB Basisschool GO De Minnetuin
Redactie KW

In Ieper ging vrijdag het aantal coronabesmettingen plots naar omhoog met 31. De reden was onder meer uitbraken in enkele kleuter- en lagere scholen. “Het CLB volgt de situatie op de voet op.”

In Ieper werd er vrijdag een opvallende stijging van het aantal coronabesmettingen vastgesteld. In de voorbije weken kwamen er dagelijks een relatief laag aantal besmettingen bij – een cijfer telkens onder de 10 – tot er gisteren plots op één dag 31 nieuwe gevallen werden geregistreerd. De oorzaak ligt bij uitbraken in verschillende kleuter- en lagere scholen, zoals onder meer in Brielen en Elverdinge. Ook basisschool De Mote aan het Minneplein is getroffen.

“Het gaat om leerlingen, leerkrachten en gezinsleden van leerlingen die positief hebben getest”, bevestigt burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper). “Er zijn enkele klassen in quarantaine geplaatst. Ondertussen werd er volop getest, maar de meeste resultaten zijn negatief. Nog niet alle testresultaten zijn bekend.” De situatie wordt opgevolgd door het CLB en de Eerstelijnszone Westhoek.

(CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.