Nu de overheid en de onderwijssector afraden om gebruik te maken van de opvang in scholen, worden volop andere oplossingen gezocht. Vooral kindjes van verpleegkundigen of andere mensen die werkzaam zijn in ziekenhuizen is het moeilijk om opvang te vinden. Ook omdat grootouders hen niet mogen opvangen. Zij zijn immer te kwetsbaar voor het coronavirus.

Om verpleegkundigen toch op hun twee oren te laten slapen probeert AZ Groeninge nu opvang te organiseren op Hoeve te Coucx op Hoog Kortrijk, waar ook de kinderboerderij gevestigd is. Daarvoor is er een nood aan vrijwilligers. De opvang start om 6.00 uur 's ochtends en loopt tot 18.00 uur 's avonds. "Om dit haalbaar te maken hebben we dus zowel vrijwilligers nodig die het zien zitten om de ochtend te doen van 6.00 uur tot 12.00 uur en vrijwilligers voor de namiddag van 12.00 uur tot 18.00 uur", klinkt het op sociale media.

GEZOCHT: vrijwilligers voor opvang. Het AZ wil graag op Hoeve te Coucx opvang kunnen aanbieden voor kinderen van...

Geplaatst door Hannelore Vandenberghe op Maandag 16 maart 2020

Heb jij tijd om bij te springen? Dan kan je je aanmelden via hannelore@vancle.be

(Annelies Nollet)

Nu de overheid en de onderwijssector afraden om gebruik te maken van de opvang in scholen, worden volop andere oplossingen gezocht. Vooral kindjes van verpleegkundigen of andere mensen die werkzaam zijn in ziekenhuizen is het moeilijk om opvang te vinden. Ook omdat grootouders hen niet mogen opvangen. Zij zijn immer te kwetsbaar voor het coronavirus.Om verpleegkundigen toch op hun twee oren te laten slapen probeert AZ Groeninge nu opvang te organiseren op Hoeve te Coucx op Hoog Kortrijk, waar ook de kinderboerderij gevestigd is. Daarvoor is er een nood aan vrijwilligers. De opvang start om 6.00 uur 's ochtends en loopt tot 18.00 uur 's avonds. "Om dit haalbaar te maken hebben we dus zowel vrijwilligers nodig die het zien zitten om de ochtend te doen van 6.00 uur tot 12.00 uur en vrijwilligers voor de namiddag van 12.00 uur tot 18.00 uur", klinkt het op sociale media. Heb jij tijd om bij te springen? Dan kan je je aanmelden via hannelore@vancle.be(Annelies Nollet)