Gezocht: sportclubs die Kortrijkzanen in beweging willen brengen en houden

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Veel ondernemers, jeugdbewegingen en zelfstandigen proberen zo creatief mogelijk met de lockdown om te gaan. Niet zelden doen ze dat door middel van video. Ook verschillende sportclubs sprongen al op de kar. Om de inwoners van Kortrijk in beweging te houden doet Stad Kortrijk nu een specifieke oproep naar digitale inhoud van die clubs.

“In deze coronatijd brengen de Kortrijkse sportclubs inwoners in beweging door video’s van toffe, uitdagende of grappige oefeningen te maken. Als je hen mag geloven kan je tijdens het kijken van de video niet meer stil zitten. Maar er is meer nodig. Daarom deze oproep: doet jouw sportclub al mee?”, klinkt het bij de stad.

Arne Vandendriessche, schepen van Sport: “De sportclubs brengen heel wat Kortrijkzanen wekelijks in beweging tijdens trainingen en wedstrijden. Nu kan dit even niet. Maar de sportclubs blijven iedereen motiveren om te sporten en te bewegen. Al negen clubs stuurden een toffe, uitdagende of grappige video, maar we vragen aan alle clubs om samen alle Kortrijkzanen in beweging te brengen.”

Oproep aan alle Kortrijkse sportclubs

Help mee om alle Kortrijkzanen in beweging te brengen met een toffe, uitdagende of grappige video en gebruik de hashtag #blijfbewegen. Op www.kortrijk.be/videooproep vind je alle info die je nodig hebt om een aanstekelijke video te maken. De gemaakte video’s stuur je naar maxim.vannieuwenhuyze@kortrijk.be. De video’s worden verspreid via de Facebookpagina van vzw Sportplus.

Inspiratie nodig?Al negen Kortrijkse sportclubs stuurden een video in. De video’s kan je vinden via FB-pagina van vzw Sportplus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier