GEZOCHT: Enkele koks voor KSA De Kouter kamp

© (Foto KSA De Kouter)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

KSA De Kouter uit Poperinge vertrekt op 10 augustus naar Dessel voor hun zomerkamp. Op kamp moet natuurlijk ook gegeten worden en enkele koks kan KSA De Kouter momenteel nog goed gebruiken. “Ook al kan je maar enkele dagen helpen, het zou ons echt helpen”, klinkt het bij KSA De Kouter.

Met 110 kinderen, van 4 à 5 jaar tot 16 jaar, en een 30-tal leidinggevenden trekt KSA De Kouter uit Poperinge voor 10 dagen naar Dessel op zomerkamp. “In Dessel zelf stonden blijkbaar straten blank, maar we hebben nog niets van de kampbaas vernomen. We veronderstellen dat het zomerkamp geen probleem zal zijn”, zegt Fauve Verolleman van KSA De Kouter. “Wat de coronamaatregelen betreft volgen we de hygiënemaatregelen heel strikt op. Zodra iemand symptomen heeft volgen we de noodprocedure die door KSA West en nationaal werd opgesteld. We hebben ook duidelijk gecommuniceerd naar de leiding toe dat ze spelletjes met zo weinig mogelijk fysiek contact moet voorbereiden. De kinderen krijgen 10 dagen super leuke activiteiten, gaan op wandeltocht maar gaan ook eens lekker ontspannen naar een zwembad. Bij KSA De Kouter is er altijd plezier verzekerd!”

Op 10 augustus vertrekt KSA De Kouter op zomerkamp en de jeugdbeweging is momenteel nog op zoek naar enkele helpende handen. “Iedereen die goesting heeft om lekkere maaltijden voor ons te bereiden, is welkom! Het menu zijn op zich simpele dingen bijvoorbeeld, worst met appelmoes en aardappelen, wentelteefjes… KSA De Kouter ouders zelf zijn altijd welkom maar, we hebben graag dat hun kinderen ouder zijn dan 10 jaar. Ook mensen die maar enkele dagen kunnen koken, zouden ons als al echt helpen. Wij zijn elk jaar op zoek naar helpende handen voor ons kamp. Corona heeft dit niet extra bemoeilijkt. Wij gaan op kamp in augustus en dit is soms een moeilijke periode voor de mensen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier