Gezinssporthappening met parcours van tien disciplines in Marke

We zien Nick Vansteenkiste (Cirkant), Dirk Segers (Mardavo), Eline Verschueren (Olympos Marke) en Dave Vanhoutte (G-voetbal Marke). © EDB
Redactie KW

Op zondag 5 juli vindt in Marke een gezinssporthappening plaats op de sportterreinen aan het Olympiadeplein. Dit is een samenwerking van verschillende sportverenigingen, oc Marke en wijkcentrum ‘t Cirkant.

“Om coronaproof activiteiten te organiseren in Marke, zijn we gaan kijken wat Marke te bieden heeft van infrastructuur. De sportinfrastructuur is er heel mooi en daarom willen we gezinnen met hun kinderen uitnodigen om op een recreatieve manier kennis te maken met verschillende sportdisciplines”, vertelt Nick Vansteenkiste van Wijkcentrum ‘t Cirkant.

Mobiele klimmuur

Voor de organisatie krijgen oc en ‘t Cirkant Marke de medewerking van Atletiekbeweging Marke, KFC Marke, G-voetbal Marke, Basketbal Olympos Marke, Volley Marke-Webis, Volley Mardavo en Sportplus. Er is een mobiele klimmuur waar mensen van Blueberry Hill een initiatie klimmen geven, maar je kan ook een spurtnummer, verspringen, voetbal- en basketoefeningen, kogelstoten met aangepast licht materiaal en een volleybalkanon verwachten.

Proeven van disciplines

Het doel is dat gezinnen in hun bubbel een parcours afwerken van tien disciplines. Het parcours kan je starten tussen 9 en 9.30 uur. Rond de middag is er een gezamenlijk slotgebeuren met Zumba op het groot terrein, waar de afstand goed kan bewaard worden. “Je kan zondag op een leuke manier kennismaken met verschillende sportdisciplines. Voor de verenigingen is dit het ideale moment om naar buiten te treden met hun activiteiten en het vervangt ook voor een stuk de vriendjesdagen die door corona wegvielen. Wie weet komt het terug als jaarlijks evenement!”

Normaal vindt het evenement plaats in de voormiddag, maar mochten er teveel inschrijvingen zijn, kunnen activiteiten ontdubbeld worden naar een voor- en een namiddagsessie. (EDB)

De deelname is gratis. Inschrijven kan tot vrijdagavond 3 juli in wijkcentrum ‘t Cirkant, Hellestraat 6 in Marke of op 056 24 08 25 of via wijkteam.marke@kortrijk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier