Gezinsbond Vijve pakt uit met zoektocht

Het bestuur van de Gezinsbond met Vera Lasuy, Anne-Marie Busquart, Marleen De Jonghe, Anny Vanderbauwhede, Hilde Vanhoutteghem, Hans Dheedene en Dirk Feys koos dit keer voor een Doezoektocht. © IVD
Redactie KW

Het bestuur van de Gezinsbond legt de laatste hand aan zijn Doezoektocht, die op zondag 30 juni georganiseerd wordt. Je kan ook aanschuiven voor een lekker ontbijt.

“Onze Doezoektocht is een soort combinatie van twee van onze vorige activiteiten“, vertellen bestuursleden Dirk Feys en Hans Dheedene. “De afgelopen jaren pakten wij in mei telkens uit met een ontbijt gevolgd door een dauwtrip en in de zomervakantie hadden wij onze gezinszoektocht. Nu concentreren wij alles op zondag 30 juni, waarmee wij het schooljaar niet alleen op een mooie manier afsluiten, maar ook zorgen voor een prima intro op de zomervakantie. Je kan in De Linde van 9 tot 10 uur aanschuiven voor het ontbijt, maar je moet wel inschrijven voor woensdag 26 juni. Het ontbijt is nochtans geen verplichting en vanaf 10 uur krijgt iedereen de route van de Doezoektocht. Dat woord mag je letterlijk nemen. Onderweg moet je niet alleen zoeken naar foto’s en bepaalde plaatsen aan de hand van een plattegrond, er zijn ook leuke praktische proeven en uiteraard moet je een aantal vragen oplossen. De tocht kan je te voet of met de fiets doen, maar alles is aangepast aan kinderen. Wij verzekeren echter pret voor het volledige gezin”, gaan Dirk en Hans verder.

Ook zomerzoektocht

“De beste zoektochters kunnen de zondag alvast met een leuke prijs naar huis, maar ook tijdens de zomervakantie kan je de zoektocht nog doen. Wel zullen een aantal praktische proeven van zondag 30 juni vervangen worden door andere opdrachten. Uiteraard hopen wij dat deze nieuwe formule een voltreffer wordt”, klinkt het.

Na de zomervakantie vind je de Gezinsbond ook met een stand op de kindernamiddag van de middenstand ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis.

“Onze volgende activiteit wordt de Halloweentocht op donderdag 31 oktober. In die organisatie kruipt heel wat werk en wij zoeken nog een aantal vrijwilligers om mee te helpen. Hoe meer helpende handen, hoe beter wij onze wandeling kunnen maken. Dat wordt meteen de laatste activiteit van het werkjaar en eind januari openen wij opnieuw met onze receptie met kinderanimatie”, besluiten Dirk en Hans. (IVD)

De prijs voor het ontbijt is voor de leden 5 euro per volwassene en 2 euro per kind. Voor niet-leden: 7 euro en 4 euro. De zoektocht is gratis. Info ontbijt en zoektocht: feys.dirk@skynet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier