Gezinsbond stippelt culinaire fakkeltocht uit

Het bestuur van Gezinsbond Werken is alvast in volle voorbereiding om hun fakkeltocht ‘Mè lucht deur de Broeken’ gesmeerd te laten verlopen. © JD
Redactie KW

De fakkels kunnen weer gevuld worden om straks het 7 km lange parcours van ‘Mè lucht deur de Broeken’ te stappen in Werken. Maximum 220 gelukkigen kunnen deelnemen.

“We organiseren onze vijfde avondwandeling door weiland en natuur op zaterdag 23 oktober”, klinkt het bij het tienhoofdige bestuur van de Gezinsbond Werken. “Het is onze eerste grote activiteit na corona. We rekenen dan ook op een grote opkomst en verwachten toch wel 200 wandelaars. Maar het is natuurlijk niet alleen wandelen, we willen ook de innerlijke mens wat versterken. We starten aan oc Hemelsdale tussen 19 en 20 uur en daar warmen we op met een aperitief. Eens op weg, houden we halt voor een soepje en dan gaan we los de weiden in. Gelukkig zorgen de fakkels voor wat licht.”

“Vol-au-vent met frietjes wordt het hoofdgerecht die avond en tijdens het laatste stuk van de wandeling krijgen de wandelaars ook nog een jenevertje voorgeschoteld, kwestie van niet af te koelen. Afsluiten doen we in Hemelsdale met koffie en taart. We hadden wel al eens slecht weer in het verleden, maar dat hield de mensen niet tegen om op pad te gaan. Met een paraplu, een regenjas en stevig schoeisel geraak je al ver. Die fakkels zijn trouwens wel bestand tegen een spatje regen, alleen de combinatie regen en wind maakt het gevaarlijk om uit te doven. Laat ons zeggen dat enkel en alleen ondergelopen Broeken ons evenement zouden kunnen tegenhouden. Volwassenen betalen 24 euro en kinderen tot en met het derde middelbaar slechts 12 euro.” (JD)

Je kan tot en met 17 oktober inschrijven op rekeningnummer BE54 1030 6331 4897. Info: 0494 45 97 00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.