Gezinsbond Moorsele organiseert tweedehandsbeurs voor elfde jaar op rij

Christ Planckaert en Marc Decroos. © (Foto HV)
Redactie KW

Gezinsbond Moorsele opent volgende zondag voor het elfde jaar op rij de deuren van de Stekke voor hun tweedehandsbeurs. De verkopers bieden er vooral speelgoed, baby- en kinderspullen en kinderkledij aan. Kopers zijn welkom vanaf 13.30 uur.

Christ Planckaert begint straks aan zijn twaalfde jaar als voorzitter. En hij is trots op de Moorseelse gezinsbond. Op de facebookpagina en website vind je al hun activiteiten terug en dat zijn er heel wat. Bereiken de zomerse fietstochten een iets ouder publiek, de filmclub de Jonge Helden projecteert vier keer jaar een kinderfilm. Ze zetten hiermee de Jefi-werking voort die vroeger werd getrokken door Geert Masschelein. En er is meer, de Sint-Maartenrondgang ism de KWB, een springkastelennamiddag voor wel 80 kinderen.

Zondag 21 november volgt de gezinsmatinee, een kinderrommelmarkt van en voor kinderen, met een optreden voor de volwassenen en samen vol-au-vent met frietjes eten. De misschien wel leukste activiteit zijn de Feestelijke Kapsels, op zondagvoormiddag 19 december. Moeders maar ook vaders leren er hoe je eenvoudig en toch stijlvol de haren van zoon en vooral dochter in een feestelijke plooi kunt leggen. De begeleiding wordt voorzien door coiffure Steffie en kapsalon Puur.

Naast deze ontspannende activiteiten gaat er ook aandacht naar vorming met kookworkshops en zelfs handlettering, een soort kaligrafie.

Volgende zondag is er dan een van de hoogtepunten: de winterversie van de tweedehandsbeurs. Dit initiatief gaat al een hele tijd terug in de geschiedenis, tot ongeveer 30 jaar geleden. Het viel een tijd stil, tweedehands bleek minder hip, vertelt Christ. Toen de vraag terug kwam, werd de draad weer opgenomen en nu zijn er zelfs twee per jaar. In het voorjaar presenteren de verkopers de zomerspullen en nu zullen het vooral de warmere truien zijn en ook speelgoed, met de Sint en het eindejaar in het vooruitzicht. Een standplaats kost 7 euro voor leden en 12 voor niet leden. Er zijn ongeveer 70 plaatsen te koop die trouwens allemaal volzet zijn.

Moorseelse leden kunnen ook altijd iets vroeger inschrijven en dat loont want drie vierde van de plaatsen worden ingevuld door leden. Bezoekers komen van overal, want Christ en co gaan flyeren in de brede omgeving. Zo stonden ze aan de beurzen van Menen en Wevelgem. Het begon ooit op Gent-Wevelgem, koers voor de mannen, kinderkleren voor de dames, een mooie deal. Ondertussen is het zoeken wanneer de zaal vrij is en is de datum losgelaten, maar het blijft in de buurt. De tweedehandsbeurs is een ideale activiteit voor een gezinsbond, vindt Christ. Je biedt de verkopers en de kopers, allemaal jonge gezinnen, de kans om enerzijds nog iets te verdienen en anderzijds om tegen een goeie prijs vers gerief te kopen.

Het is duurzaam en het levert de gezinsbond iets op, dat dan opnieuw kan geïnvesteerd worden in andere activiteiten. Christ geeft duidelijk aan dat hij trots is op de hele ploeg, waar gelukkig ook nieuwe mensen bij aansluiten. Verjonging is nodig maar iedere medewerker verdient nu al een dikke pluim.

Meer info over de volgende kinderfilm “Raja en de laatste draak” op woensdag 3 november en alle andere activiteiten vind je op www.gezinsbondmoorsele.be of op de Facebookpagina gezinsbond Moorsele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier