Gezinsbond Dadizele stelt jaarkalender voor

De familie Vandamme won de hoofdprijs van de gezinsquiz.©jan_stragier JS
De familie Vandamme won de hoofdprijs van de gezinsquiz.©jan_stragier JS
Bert Feys

Ondanks de coronacrisis werkte de Dadizeelse Gezinsbond toch een uitgebreid programma voor 2021 uit. De vereniging werkte ook samen met de Moorsleedse afdeling een nieuwe actie uit voor ouders van pasgeboren kindjes.

Ook voor de Dadizeelse Gezinsbond, traditiegetrouw een van de meest actieve verenigingen in de gemeente, is het in deze coronatijden serieus zoeken. “Wij hebben de moed niet laten zakken. We hebben eerst en vooral, met de hoop op beterschap, een volledige jaarkalender opgesteld voor 2021”, aldus voorzitter Johan Vandecasteele.

Ook dit jaar is die kalender een mix van activiteiten voor jong, oud, sporters en bourgondiërs. Zo organiseert de Gezinsbond onder andere badmintonavonden, turnen voor kleuters, kookavonden, een bezoek aan een kippenmuseum en een vaderdagaperitief. De vereniging plaatste ook twee edities van de tweedehandsbeurs op haar kalender. Het volledige programma is terug te vinden op de website www.gezinsbonddadizele.eu .

alternatieven

“De coronabeperkingen hebben ons gedwongen om in 2020 heel wat activiteiten te annuleren. We hebben daar vaak alternatieven voor gevonden. Zo vierden we coronaproof Halloween, schreven we een kleurwedstrijd uit en stippelden we een QR-wandeling uit.”

Ondertussen reikte de Gezinsbond ook de hoofdprijs van de gezinsquiz uit. De familie Vandamme uit Geluwe kreeg een kinderfiets.

In samenwerking met de Gezinsbond Moorslede zette de Dadizeelse vereniging ook een nieuwe actie op poten. Ieder gezin uit de gemeente dat een kindje verwelkomt, mag zijn gegevens aan een van de twee afdelingen bezorgen. “Voor de niet-leden wacht er een gratis jaar lidmaatschap. Zowel de niet-leden als de leden krijgen van ons een mooi boek thuis bezorgd”, aldus Johan Vandecasteele. De verenigingen geven het boek ‘het kleuter knuffelboek’ cadeau. “In het najaar willen we ook graag een reeks knuffelturnen organiseren, als dat terug mag”, besluit Johan Vandecasteele.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.