https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zussen halen met voettocht in naam van overleden mama 3.500 euro op voor Blankenbergs kindercarnaval

We herkennen van links naar rechts Chelsey Van Troostenberghe, Danny Verburgh (Confrérie van de Leute), Sally Van Troostenberghe, Kelly de Brauwere, Tanja Belmans, Michel Vanparys (Confrérie van de Leute) en Romanie De Baets (De Splentertjes). Vooraan zitten Jorden Roeygens (petekindje Dorine) en Timothy Van Troostenberghe.© foto WK
We herkennen van links naar rechts Chelsey Van Troostenberghe, Danny Verburgh (Confrérie van de Leute), Sally Van Troostenberghe, Kelly de Brauwere, Tanja Belmans, Michel Vanparys (Confrérie van de Leute) en Romanie De Baets (De Splentertjes). Vooraan zitten Jorden Roeygens (petekindje Dorine) en Timothy Van Troostenberghe.© foto WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Blankenbergse zussen Sally en Chelsey Van Troostenberghe hebben hun voettocht ter ere van hun overleden mama Dorine tot een goed einde gebracht. Ze haalden er maar liefst 3.500 euro mee op voor het Blankenbergse kindercarnaval. “Mama zou trots geweest zijn.”

Het was een zot voornemen toen haar man Georges in 2016 carnavalsprins werd, maar Dorine was vastberaden om haar plannen door te zetten. Ze zou te voet naar Scherpenheuvel wandelen en daarmee centjes ophalen voor het Blankenbergse kindercarnaval dat haar zo nauw aan het hart lag. Maar toen werd ze ziek.

“Mama heeft haar plannen niet meer kunnen realiseren, maar onderweg was ze de hele tijd bij ons”, zeggen de zussen, die de tocht in Dorine haar plaats tot een goed einde brachten. Samen met boezemvriendin Tanja Belmans wandelden ze in een week tijd driehonderd kilometer naar Scherpenheuvel en terug.

“Dinsdag zijn we in Scherpenheuvel toegekomen. We hebben daar in de basiliek een kaarsje gebrand voor mama en er papa’s ‘kippetjes’ achtergelaten (de sleutelhangertjes van zijn carnavalscampagne, red.). Het is een hele beproeving geweest, met vele ups en downs. Maar na vele traantjes te hebben laten, zijn we trots op onszelf omdat het gelukt is en daar heeft mama ons zeker bij geholpen.”

Op de tanden bijten

“Vooral op momenten dat we erdoor zaten: plots hoorden we dan haar lievelingsliedje op de radio of kwam er een stel vriesganzen – mama haar lievelingsvogels – bij ons zitten. Het was dan precies alsof mama ons een duwtje in de rug gaf”, vertelden de zussen zaterdagmiddag bij hun terugkeer in Blankenberge. Onderweg hebben ze af en toe serieus op de tanden moeten bijten.

“Op de terugweg heb ik een dagje niet mee kunnen stappen omdat mijn achillespees het bijna begaf. De laatste dag heb ik dan extra op de tanden gebeten want ik moest en zou de finish halen voor mama”, glimlacht Sally. Chelsey, Sally en Tanja zijn trots op de 3.500 euro die ze in Dorine haar naam ophaalden.

Gigantisch bedrag

Kelly de Brauwere organiseerde samen met haar zoon Jorden, die Dorines metekindje was, een tombola die 1.500 euro in het laatje bracht. De rest was afkomstig uit sponsoring. “3.500 euro is een gigantisch bedrag, dat hadden we écht nooit gedacht”, zeggen de zussen het.

Zoals mama Dorine het zelf wilde, ging de opbrengst naar het kindercarnaval in Blankenberge. Carnavalsgroep De Splentertjes, de kindercarnavalsvereniging, kreeg ook 1000 euro. “We willen iedereen bedanken die ons gesteund heeft en zeker ook papa, zonder wie dit nooit gelukt zou zijn”, aldus nog Sally en Chelsey.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.