Waregemnaars Mariette Libert en Gilbert Decuyper zijn 65 jaar getrouwd: “Ze verdienen een medaille”

© MVW
Redactie KW

Op 2 juni was het feest in het Dambert. Gilbert Decuyper (90) en Mariette Libert (86) vierden er hun briljanten huwelijksjubileum.

Gilbert begon zijn carrière bij de firma Cerades aan Desselgem statie. Op zijn 25ste startte hij als zelfstandig verzekeraar. Zijn grote voorliefde voor paarden groeide uit tot het kweken van dravers. Hij was ook soigneur van de duiven van zijn schoonzoon. Nu vindt hij ontspanning in kaarten en voetbal kijken. Hij is een graag geziene kerel met een bijzonder goed gevoel voor humor die altijd klaar staat om te helpen.

Mariette werkte als naaister bij de firma Steverlinck in Vichte. Vanaf 1956 stond ze haar echtgenoot bij in zijn zaak. Nu houdt ze het bij kaarten en kijken naar tenniswedstrijden.

De jubilarissen uit de Sprietestraat zijn lid van Okra, Samana en Neos en volgens hun kinderen en kleinkinderen verdienen ze een medaille als beste ouders en grootouders van de hele wereld. Het briljanten paar kreeg een dochter Carine en beleeft veel vreugde aan kleinkinderen Micha en Margaux en achterkleinkind Batiste. (VVRK)