Waregemnaar Omer Clement mag 103 kaarsjes uitblazen: “Ik was nooit jaloers”

Omer Clement is een heel belezen man. Zijn woonkamer is een bibliotheek. © PPW
Redactie KW

Het is en blijft hopelijk een lange traditie. Net voor het begin van de lente brengen we voor de vierde opeenvolgende keer een bezoek aan gewezen stationsschef en eeuweling Omer Clement, die op 11 maart maar liefst 103 jaar wordt. Hij woont nog steeds in zijn knusse flat in de Oscar Verschuerestraat.

Omer zag het levenslicht op 11 maart 1917 in Wingene. Op 4 juni huwde hij Julia Vereecke uit Amiens. Ze overleed in 2003. Hun huwelijk werd gezegend met zes kinderen: Erwin, Claude (+), Dirk, Katrien, Hendrik en Jean-Pierre.

“Het overgrote deel van mijn loopbaan was ik tewerkgesteld bij de NMBS”, vertelt Omer. “Ik begon tijdens de Tweede Wereldoorlog in het station van Ingelmunster en daarna volgden Lichtervelde, Brugge en Merelbeke. In 1955 werd ik stationsschef in Waregem en in 1962 verhuisde ik naar Kortrijk. De laatste elf jaar was ik stationsschef in Oostende. In 1982 ging ik met pensioen.”

Matig met alcohol

Op onze vraag wat hem zo fit houdt, is Omer heel duidelijk. “Ik ben op heel vroege leeftijd gestopt met roken en was altijd matig met alcohol. Ik was nooit jaloers en als al eens iemand mij iets verkeerds deed, ging ik nooit in de tegenaanval, maar had ik innerlijk compassie met de aanstoker”, besluit de 103-jarige.

(PPW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.