https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Virginie bevalt op de achterbank van haar wagen: “Paul wou niet meer wachten”

Virginie Dos Santos en Michael Verhoeye mochten hun zoontje Paul wel op een heel bijzondere manier verwelkomen.© SR
Virginie Dos Santos en Michael Verhoeye mochten hun zoontje Paul wel op een heel bijzondere manier verwelkomen.© SR
Christophe Lefebvre

Virginie Dos Santos (31) en Michael Verhoeye (36) uit Ploegsteert brachten alles in gereedheid voor de geboorte van hun derde kindje toen de kleine Paul blijkbaar geen zin meer had om te wachten. Hij kwam ter wereld op de achterbank van hun wagen. “We waren net voorbij het station van Ieper toen hij kwam piepen, het wordt in ieder geval geen geboorte die we snel zullen vergeten”, klinkt het bij de trotse ouders.

Met Louis en Daniel had het ouderpaar al de handen vol, maar de komst van hun nieuwste spruit kondigde zich wel op een erg bijzondere manier aan. “Er was nog niets klaar gemaakt omdat de geboorte, volgens de berekeningen, nog een vijftiental dagen op zich zou laten wachten”, lacht Virginie. “Daags nadien hadden we een afspraak met de vroedvrouw, dus dacht ik bij mezelf: laat ik toch maar op zijn minst mijn koffer pakken. Louis en Daniel legden nog hun hand op mijn buik om te knuffelen toen mijn water brak. Eerst dacht ik dat er iets fout was, maar Paul had blijkbaar besloten om daar en dan ter wereld te komen.”

In blakende gezondheid

Michael bracht in een rotvaart de wagen tot aan de deur en met diezelfde rotvaart trokken ze richting materniteit in Ieper. “Alleen was Paul van mening dat het allemaal niet snel genoeg ging”, klinkt het. “Geen idee waarom het allemaal zo vlot verliep, maar na nog geen twee keer persen kwam zijn hoofdje al tevoorschijn. We waren net het station van Ieper voorbij en onze kleine avonturier kwam ter wereld. Toen we uiteindelijk op de parking van het ziekenhuis aankwamen, liepen zes mensen in de richting van onze wagen. Natuurlijk schrokken ze van het feit dat ze eigenlijk geen werk meer hadden en dat Paul had besloten het op zichzelf te doen. Na een grondige controle door de dokters en verpleegster bleek dat hij in blakende gezondheid verkeerde en hij mocht dan ook probleemloos met ons mee.”

Op de vraag of het koppel nog denkt aan een vierde kindje is het antwoord duidelijk. “Iets zegt ons dat onze kleinste kerel ons meer dan voldoende werk zal geven, dus aan uitbreiding denken we nog niet meteen. Trouwens, hij stelde ons ook voor een compleet nieuwe uitdaging. Toen we zijn geboorte bij de gemeente gingen aangeven, moesten we de plaats van de geboorte neerschrijven. Blijkbaar is ‘de achterbank van onze wagen’ niet zo heel erg courant.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.