Te vroeg afscheid van Johan Dumarey

Wijlen Johan Dumarey. © (foto SR)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Op 63-jarige leeftijd is op Allerheiligen de bekende Assebroekenaar Johan Dumarey overleden. Het afscheid is gepland nu zaterdag 6 november om 10.30 uur in de kerk van Ver Assebroek.

Hij werd geboren op 24 juni 1958. Johan groeide op in de Vooruitgangstraat waar zijn vader een houthandel runde die Johan in 1990 overnam. Zijn hobby was organiseren. Hij was actief in de vzw Middenstand Ver Assebroek. Daar hielp hij met de organisatie van tien Vedettenparades. Die vonden telkens plaats in de tent achter zaal Patria aan de Kerklaan. Ze pakten toen uit met topaffiches en slaagden er in om heel wat bekende groepen en artiesten naar Assebroek te krijgen. In 2000 was het de tiende en laatste editie met de Kreuners.

Dezelfde vereniging met Johan organiseerde ook de jaarlijkse kerstboomverbranding aan de Assebroekse Meersen. Het event lokte telkens heel wat volk maar het werd jaar na jaar moeilijker om een vergunning te krijgen en de 25e editie was dan ook de laatste met een optreden van Jan the Man & The Crazy Summer en de Toape Gerapte. Op 11 januari 2020 was het de laatste kerstboomverbranding. Toen was er voor het eerst geluidloos vuurwerk om de dieren niet langer op te schrikken in de Assebroekse Meersen.

Graag gezien

Johan had veel te danken aan Dirk Denys van politie Assebroek die vele jaren bemiddelde tussen de organisatoren en de stedelijke diensten en het Agentschap Natuur en Bos. Op die laatste editie werd Dirk door Johan dan ook bedankt voor zijn inzet. Het werd allemaal te moeilijk om verder te doen en toen had Johan al beslist om te stoppen. Hij is er in geslaagd om al die jaren heel wat mensen samen te brengen en te laten genieten van de gezellige sfeer. Johan was bijzonder graag gezien in Assebroek. Hij kon genieten van de vele babbels en was steeds even vriendelijk en positief ingesteld. Hij laat een vrouw en zoon achter. Het afscheid is gepland nu zaterdag 6 november om 10.30 uur in de kerk van Ver Assebroek. Aan de familie bieden wij onze oprechte deelneming aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.