Storm Bella blaast boom op woning: “Werkloos door corona, nu ook woning en auto kwijt”

© (Foto LSi)
© (Foto LSi)
Redactie KW

Al wekenlang werkloos als kapster door corona en na storm Bella nu ook zonder woning en auto. Christel Depaepe uit Wakken (Dentergem) zal op 2020 niet terugkijken als het beste jaar uit haar leven. Een knoert van een boom waaide zondagochtend om en vernielde haar woning en haar BMW. “Dit is nog maar eens een fikse tegenslag”, aldus de vrouw.

Rond 8 uur zondagochtend lag Christel Depaepe nog wat te soezen in haar bed. “Ik was wakker maar bleef nog wat liggen”, vertelt ze ‘the day after’. “Ik hoorde het buiten hard waaien en dingen in het rondvliegen maar sloeg er weinig acht op. Tot plots een luide knal en geraas. Ik wipte meteen uit mijn bed.”

Een krachtige rukwind bleek voor een eeuwenoude boom in het kasteelpark in het centrum van Wakken de genadestoot te zijn geweest. De knoert gaf de geest en denderde op de zijgevel en het dak van de huurwoning van Christel. “Er is een gat in de gevel en het slaapkamerraam is verschoven”, aanschouwt ze de schade. “De brokstukken liggen op het bed van mijn dochter Britney (19). Gelukkig was ze niet thuis. De schade is aanzienlijk. De hele zijgevel is verschoven. Er komen steeds meer barsten tevoorschijn. Ik kan en mag er niet meer blijven wonen. Voorlopig vind ik opnieuw onderdak bij mijn moeder in Machelen (Zulte). Wellicht zal ik de komende maanden niet kunnen terugkeren. Een nieuwe domper, nadat ik door corona nu al wekenlang niet als kapster kan werken.”

Ook de geparkeerde BMW van Christel werd onder de loodzware boom bedolven. “Ik kreeg net bericht van de garagist dat het voertuig totaal verloren is”, zucht ze. “Ook dat nog. En wetende dat dit wellicht vermeden had kunnen worden. Enkele maanden geleden sneuvelde al eens een zware tak van die boom. Toen al bleek dat hij rot was en zwaar bijgesnoeid zou moeten worden. Dat gebeurde jammer genoeg niet. Maar nu is het te laat.”

De brandweer van de zone Midwest had de handen vol om de boom in stukken te zagen. De zijgevel staat ondertussen zo wankel dat die wellicht gestut zal moeten worden.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.