Sinterklaas wordt hartelijk verwelkomd in Harelbeke

© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Voor het eerst in de geschiedenis van de stad organiseerde Stad Harelbeke een Sintfeest. De boot van de goedheiligman meerde aan langs de Leieboorden. Ruim 500 kinderen scandeerden de naam van de Sint en zijn Roetpiet.

Zondagnamiddag rond 13.30 uur was het zover: de Sint kwam aan in Harelbeke en nog wel met de boot. Een primeur voor Stad Harelbeke. De Sint werd welkom geheten door burgemeester Alain Top. Ruim 500 kinderen stonden geruime tijd geduldig te wachten op de aankomst.

Bureau in de bib

Toen de boot in zicht kwam werd luidkeels ‘Leve de Sint en zijn Roerpiet’ gescandeerd. Na de blijde intrede gaven de Sint en zijn Pieten een heuse show op het marktplein. Maar er was nog meer. Dit jaar heeft de Sint zijn grote bureau in de Bibliotheek Harelbeke geïnstalleerd.

Wie zijn of haar mooiste potloden of stiften uit de kast haalt, kan een plaat kleuren en deze afgeven in de bib. Daar vind je ook alle antwoorden van de Grote Sinterklaasquiz. Wie de quiz kan oplossen maakt kans op een prijs. Wie een brief schreef aan de Sint kan deze deponeren in de Sintbrievenbus.

De goedheiligman leegt elke dag zijn brievenbus en schrijft een briefje terug. Je kan het bureau van de Sint nog bezoeken tot 5 december tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.