Sint doet zijn intrede in Brugge: “Geen stoute kinderen dit jaar!”

De Sint liet meteen weten dat er dit jaar geen stoute kinderen waren. © DC
Piet De Ville

Vandaag, zondagmiddag maakte Sinterklaas zijn intrede in Brugge. De Goedheilig man werd in een koets van aan het Concertgebouw naar de Burg gereden, waar een pak enthousiaste kinderen hem stonden op te wachten.

Zelfs Sinterklaas is niet onaantastbaar voor de gevolgen van het coronavirus. In normale omstandigheden – lees: met minder slechte coronacijfers – had de goede man uit Spanje Brugge moeten binnen varen in een bootje op de reitjes waarbij de kinderen hem langs een mooi parcours zouden kunnen verwelkomen.

Veiligheid

Te gevaarlijk voor coronabesmettingen, oordeelde de stedelijke crisiscel. Langs zo’n parcours zou controle op een coronapas niet mogelijk zijn dus werd er door organisatoren Gezinsbond en Stad Brugge voor gekozen om de festiviteiten rond de intrede van de Sint te concentreren op de Burg. Aan de vier toegangen naar het plein werd gecontroleerd op het Covid Safe Ticket bij iedereen ouder dan 12 jaar en alle voor alle aanwezigen ouder dan 10 jaar was er verplichte mondmaskerdracht.

Voorafgaand aan de komst van de Sint zorgen enkele dansen Pieten en vrolijke sinterklaasliedjes voor de nodige ambiance. Omstreeks 13u45 werd op het grote scherm naast het podium een verbinding gelegd met Sinterklaas en zijn hoofdpiet die in het Concertgebouw op een koets stapten om zo naar de Burg te rijden. Bij aankomst van koets op de Burg, ter hoogte van hotel Crown Plaza werden Sint en Piet verwelkomd door burgemeester Dirk De fauw en jeugdschepen Mathijs Goderis.

De burgemeester liet aan de Sint weten dat er er bij zijn weten weinig tot geen stoute kinderen zijn in Brugge. Maar dat wilde de Sint toch wel eens zelf goed bekijken in het grote Boek van Sinterklaas. Gelukkig sprak hij dan toch de verlossende woorden: ‘Er zijn dit jaar geen stoute kinderen in Brugge!’.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.