Schepen Brecht Warnez stelt kersverse dochter op een originele manier voor aan de buitenwereld

Ook Kasper is duidelijk blij met de komst van zijn zusje. © NS
Phebe Somers

Vrijdagavond werd Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen in Wingene Brecht Warnez (CD&V) voor de tweede keer papa. Na een vlotte bevalling kwam zijn dochter Lena ter wereld. Brecht stelt zijn kleinste spruit voor via haar gloednieuwe, eigen website.

“Dat was eigenlijk een idee van mijn broer, hij maakte destijds ook zo’n website voor Kasper’, vertelt Brecht. “We sturen nog steeds geboortekaartjes naar onze dichte kring, maar op deze manier kunnen we ook andere mensen op de hoogte houden. Je kan ook al wat meer vertellen via zo’n website, het verhaal achter Lena’s naam en haar geboortegeschenkje bijvoorbeeld. Mensen zijn ook altijd blij als ze zo extra babyfoto’s kunnen bekijken. De site van Kasper kreeg 5.000 bezoekers, dus blijkbaar is het idee toch populairder dan we soms zouden denken.”

Knipoog naar (groot)oma

Brecht heeft de geboorte van zijn dochter op de valreep kunnen meemaken, wat toch voor een beetje stress heeft gezorgd: “Karlien was eigenlijk uitgerekend voor 14 november. Vrijdagavond had ik een afspraak in Brugge, toen Karlien belde dat ik dringend terug naar huis moest komen. Mijn vader heeft haar naar het ziekenhuis gebracht, een halfuur later ben ik toegekomen. Nog eens een halfuur later lag Lena al in onze armen. Al bij al een goeie timing, want de dag ervoor zat ik in Leuven om studenten toe te spreken…”

Sinds maandag is het gezin terug thuis in Wingene, iedereen stelt het heel goed. “We hebben de eerste slapeloze nacht achter de rug”, lacht Brecht. “Maar we zijn dat al gewend. Ik neem geen vaderschapsverlof op, maar probeer het wel wat rustiger aan te doen. Ik werk zoveel mogelijk thuis om Karlien te ondersteunen.”

Lena is het zusje van Kasper en de eerste dochter van mama Karlien Coppens en papa Brecht Warnez. Ze is geboren op 4 november 2022 om 22.41 uur. Ze woog 3,240 kg en meet 49,5 cm. “De naam is een knipoogje naar Linda, de mama van Karlien die drie jaar geleden is overleden, en mijn eigen grootmoeder Magdelena”, weet Brecht. Wie haar ‘avonturen’ wil volgen, kan terecht op deze website.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.