Schepen Bert Herrewyn verliest moeder

Redactie KW

Vorige week vrijdag is in het AZ Groeninge in Kortrijk Yvonne Janssen op 68-jarige leeftijd overleden. Ze was de moeder van onder andere de Heulse schepen Bert Herrewyn. In oktober vorig jaar was ze zwaar ziek geworden.

Yvonne werd op 10 mei 1951 in Temse geboren en was van opleiding verpleegster. Ze oefende dat beroep ook uit in het ziekenhuis van Waregem, waar ze een tijd heeft gewoond. Nadien verhuisde ze naar Harelbeke, om in 1985 in Heule te komen wonen. Ze was een tijdlang in de Kortrijksestraat meewerkend echtgenote in het bankkantoor Gemeentekrediet, later Dexia. Nadien verhuisde ze naar de Mellestraat en werkte nog vele jaren, tot aan haar pensioen, bij de stad Kortrijk als stadswacht. Nu woonde ze in de Kaarsengietersstraat in Kortrijk (Heule-Watermolen).

Drie kinderen

Ze was lid van een breiclub en naaide ook graag, vooral voor haar kleinkinderen. Ze leerde ook Photoshop, opnieuw in functie van haar kleinkinderen, om foto’s van hen zo mooi mogelijk te maken. Zij had oog voor zorg, zette zich graag in voor anderen zonder voor haarzelf iets terug te verwachten.

Zij was moeder van drie kinderen: Bert (getrouwd met Inge Verhaeghe), Isabelle (met Rudy Bettens) en Delphine (met Tom Meert). Allen wonen ze in Heule. Er zijn ook zes kleinkinderen. De uitvaartdienst rond de urne heeft plaats op vrijdag 14 februari om 11.30 uur in de aula van crematorium Uitzicht in Kortrijk. Daarna volgt de bijzetting op de begraafplaats van Heule-Watermolen.

(NOM/Begr. Debonné-Sereni)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier