Rosa Gabriels en Firmin De Ketelaere uit Machelen 50 jaar getrouwd: “Aan de slag na het trouwfeest”

© MVW
Redactie KW

Rosa Gabriels (69) en Firmin De Ketelaere (74) werden als gouden huwelijksjubilarissen gehuldigd in het gemeentehuis. Uit het huwelijk werden vier kinderen geboren: Pascal, Patrick, Chantal en Cindy. Er zijn drie kleinkinderen.

“We zijn allebei opgegroeid in Machelen”, zeggen ze. “Het huwelijk was in Machelen, het trouwfeest ook. Dat was in ‘t Oud Gemeentehuis. Er was een orkest met veel ambiance.” Een huwelijksreis was voor hen niet weggelegd, er waren andere prioriteiten. “Na het trouwfeest was het te werken. Dat deden wij trouwens allebei. Ik was schrijnwerker, later bouwvakker en onderhoudsschrijnwerker in UCO-LDC in Deinze”, vervolgt Firmin.

Rosa anderzijds begon vanaf de leeftijd van 14 jaar te werken bij UCO-LDC. Vanaf het derde kind werd zij huisvrouw, later kreeg ze nog een job als poetsvrouw bij het OCMW en uiteindelijk deed zij, tot de dag van het pensioen, naschoolse kinderopvang in Gottem. “We deden vroeger veel uitstappen en gingen ook op reis. Tegenwoordig vallen de daguitstappen in de smaak. Ons kleinkind Senne Callens voetbalt bij Eendracht Machelen. We volgen zijn prestaties. Ook de duivensport en tuinieren zijn aan de orde”, besluiten Rosa en Firmin (RMN)