Oud-VKW-topman Pieter Demeyere uit Kortrijk overleden

Redactie KW

Pieter Demeyere, eresecretaris-generaal van het Verbond van Kristelijke Werkgevers (VKW), is maandag op 87-jarige leeftijd in Kortrijk overleden.

Pieter Demeyere was de zoon van stadsingenieur Joseph Demeyere. Hij werd op 11 oktober 1932 in de Jan Breydellaan geboren maar groeide op aan het Koning Albertpark. Tot zijn middelbaar onderwijs volgde hij aan het Sint-Amandscollege. Aan de KU Leuven behaalde hij eerst het diploma van doctor in de rechten en daarna dat van licentiaat in het notariaat. In die studierichtingen heeft hij evenwel niet gewerkt. Zo goed als zijn hele loopbaan was hij secretaris-generaal van het VKW. Van deze werkgeversorganisatie – die nu Etion heet – zijn vader Leon en zoon baron Antoon Bekaert van het Zwevegemse staaldraadbedrijf vele jaren de bezielers geweest. Pieter Demeyere was bekend om zijn sociale betrokkenheid en als een bruggenbouwer die mensen samenbracht en conflicten wist op te lossen. In 1992 ging hij met pensioen. Hij zette zich onder meer in voor de Damiaanactie, de vzw Bemok en op de Onze-Lieve-Vrouweparochie. Hij was ook actief bij de Probusclub Andleie waarvan hij past president was. Hij was officier in de Orde van Leopold II.

Pieter Demeyere was de echtgenoot van Bernadette Baekelandt. Ze woonden vroeger in de Zonnelaan, daarna in de Rijselsestraat en nu op een flat in de Kleine Leiestraat. Er zijn vijf kinderen: Emmanuel (getrouwd met Inge Ginée, Nazareth), Isabelle (Edegem), Philippe (met Charlotte Van Haute, Zulte), Michaël (met Hans De Vuyst, Eke) en Thomas (met Ving Thông, Turnhout). Er zijn negen kleinkinderen.

De afscheidsviering vindt plaats op zaterdag 18 januari om 11 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

(NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.