Oud-gemeenteraadslid en Krak van Kuurne Norbert Debaveye (72) overleden

Olaf Verhaeghe

Kuurnenaar Norbert Debaveye is donderdag op 72-jarige leeftijd overleden. Hij was gemeenteraadslid en OCMW-raadslid voor Visie en CD&V en een bekend en geliefd gezicht in Kuurne. In 2011 werd hij door de lezers van De Krant van West-Vlaanderen nog verkozen tot Krak van zijn gemeente onder meer voor zijn bodemloos engagement bij het Kuurns Teater.

Donderdagochtend is Norbert Debaveye overleden. Hij werd 72 jaar en vocht al langer tegen ziekte. Norbert Debaveye werd geboren als negende van tien kinderen in Kuurne. Hij groeide op in de Weidenstraat en vestigde zich na zijn huwelijk met Jeaninne Vlieghe in de Oudstrijderslaan in Kuurne. Samen kregen ze drie kinderen: Jürgen, Steven en Ilse.

Hij werkte zijn hele carrière bij ASLK, de Algemene Spaar- en Lijfrentekas. Zijn grootste hobby was het Kuurns Teater, waar hij decennialang verschillende rollen vertolkte. Daarnaast hield hij van kruiswoordpuzzels, sudoku’s en andere denkpuzzels en was hij lang actief in het Mannenkoor, later het Gemengd Koor en de Scola Gregoriana. Ook op tal van evenementen van verschillende socioculturele organisaties was Norbert een graag gezien man. In 2011 werd hij omwille van zijn socioculturele verdiensten in Kuurne verkozen tot Krak. “Een hele eer om deze erkenning te krijgen”, vond hij zelf.

Norbert Debaveye was tussen 2000 en 2002 OCMW-raadslid en van 2002 tot 2006 gemeenteraadslid voor Visie en later CD&V. Hij bleef het reilen en zeilen in zijn gemeente altijd nauwgezet opvolgen. Op de gemeenteraad donderdagavond werd een minuut stilte gehouden ter ere van Norbert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.