Ondernemer Michel Devogel overleden

© www.serenity-wervik.be
Redactie KW

In wzc Mater Amabilis in Wervik is gewezen ondernemer Michel Devogel (86) overleden. Hij was timmerman-schrijnwerker en maakte heel wat tuinhuisjes.

Aan de overkant van zijn woning in de Komenstraat bouwde hij langs de spoorlijn een sporthal. In de jaren 80 en 90 was er daar een heel bloeiende minivoetbalcompetitie. Sporthal Devogel was ook de thuishaven van de verdwenen volleybalclub Hermanas en Virovios Wervik. Damesploeg Hermanas speelde er zelfs Europees. De twee volleybalclubs speelden eerst in sporthal De Stijgbeugel, een investering van zetelfabrikant André Ollevier. Toen de accommodatie daar niet meer kon worden gebruikt, zocht het stadsbestuur mee naar een oplossing en huurde de stad de sporthal Devogel. Ondertussen was daar ook weer minivoetbal nadat er een einde kwam aan sporthal De Stijgbeugel.

Bowling Paradiso

In sporthal Devogel werd ook badminton en tennis gespeeld. In augustus 1996 opende bowling Paradiso daar. Uiteindelijk werd de sporthal vier jaar geleden afgebroken en maakte ze plaats voor de uitbreiding van de supermarkt Aldi.

Michel Devogel was weduwnaar van Paula Vanryckeghem. Hij was de vader van een zoon Godfried en opa van twee kleinkinderen Warre en Bavo. Michel Devogel was lid van NEOS en de Confrerie van Onze-Lieve-Vrouw van Dadizele. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.